Showcase Emerging Sound 2023 © Joeri Thiry / STUK
Geluid   /   Geluidskunst

OPEN CALL: Showcase Emerging Sound 2024

STUK en Q-O2 presenteren jaarlijks een staalkaart van beloftevolle geluidskunstenaars in België. De showcase toont de diversiteit van het Belgische sound-landschap en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug. We zijn op zoek naar recent, bestaand geludswerk: het kan een performance zijn, een installatie, soundwalk, radiowerk, interventie of een ander innovatief format. De geselecteerde werken zullen worden gepresenteerd in STUK op 16 mei 2024. Alle info en voorwaarden vind je hieronder.

Voor wie?

  • Je bent een opkomende geluidskunstenaar. Dat wil zeggen: in opleiding, onlangs afgestudeerd, aan de wieg van een carrière of nog volop aan het zoek naar een extra netwerk binnen het Belgische of internationale geluidskunstveld.
  • Je maakt geluidsinstallaties, performance met geluid, soundwalks, participatief geluidswerk, radiokunst, geluidsinsterventies in de publieke ruimte, online projecten met geluid, enzovoort.
  • Je bent maker van een nieuw werk of work-in-progress dat niet ouder is dan 2021. De bedoeling is dat je als maker slechts één bestaand werk of work-in-progress kiest voor deze call. Inzendingen met meer dan een werk worden niet weerhouden.
  • Je hebt een link met België: woonachtig of opleiding in België of Belgische nationaliteit.

Wat bieden we?

  • Presentatie van 1 bestaand werk of work-in-progress tijdens de Showcase Emerging Sound 2024 op 16 mei 2024.
  • Feedbacksessie bij Q-O2 samen met de andere deelnemers en organisatoren.
  • Mogelijkheid tot voorbereidende residentie met overnachting en technische ondersteuning in STUK.
  • Visibiliteit en ondersteuning op het vlak van communicatie en documentatie naar Belgische en internationale programmatoren en de bredere professionele sector.
  • Artistieke vergoeding: €500
  • Reiskosten: €50

Hoe deelnemen?

Appliceer vóór 15 oktober 2023 via dit online registratieformulier

De selectie vindt plaats ongeacht leeftijd, geslacht, etnische, religieuze, culturele achtergrond, handicap of diploma. De geselecteerde artiesten worden op de hoogte gebracht ten laatste rond midden december.

OPGELET / ATTENTION
Het online registratieformulier werkt blijkbaar niet in elke internet browser. Indien u om technische redenen niet kan indienen via het registratieformulier gelieve een mail te sturen naar info@q-o2.be met antwoord op de volgende vragen.Gebruik als titel voor de email: 'Showcase 2024 *familienaam*

Naam + Familienaam*

Adres*
Geboortedatum*
Beschrijving van uw project (max 400 woorden)*
Voeg een geluids-/beeld-/videolink naar het project in kwestie toe
Verdere uitwerking (max 250 woorden)
Als u een work-in-progress hebt ingediend, geef dan aan hoe u van plan bent het werk verder te ontwikkelen voor de Showcase Emerging Sound.
Korte biografie (max 150 woorden)
Wat is uw band met België?*
Geef een link naar uw portfolio of website*

*verplicht

Vorige edities:

Foto's vorige edities © Joeri Thiry / STUK

ma 9 okt 2023 10:00 - zo 15 okt 2023

Locatie

STUK