Geluid   /   Concert

Orange Factory: Ufomammut / Bolt Ruin

Italiaans monument van de doommetal viert hun 25 jarig bestaan en stelt nieuw album voor mét een nieuwe, meer experimentele sound

PROGRAMMA

20:00: deuren + DJ Cosmic Masseur
20:15: Bolt Ruin
21:00: DJ Cosmic Masseur
21:30: Ufomammut
22:45: einde

PRAKTISCH

➤ Vrijdag 24.05 - 20:00
➤ STUK Labozaal - Naamsestraat 96, Leuven
➤ €18 / €14 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart / -19)
➤ Staand concert met bar en open deuren.

• Bolt Ruin
(live AV)

Bolt Ruin brengt meeslepende elektronische muziek die de energie van black metal laat samensmelten met filmische klanklagen. Een apocalyptisch geluid dat door Loud and Quiet Magazine werd omschreven als “a concept-heavy form of electronica that shares much of its DNA with Tim Hecker, even with the sonic totality of Blanck Mass”. Bolt Ruin brengt live een daverende audiovisuele show, waarbij de intensiteit van de muziek versterkt wordt met gesynchroniseerde stroboscooplichten.

• Ufomammut
(live AV)

In de afgelopen twee decennia is Ufomammut wereldwijd uitgegroeid tot een begrip vanwege hun unieke space sludge, vol monumentale riffs en futuristische psychedelica, en overgoten met overstuurde vocals. Dit Italiaanse powertrio heeft vele albums uitgebracht via Neurosis' Neurot Recordings en hun eigen Supernatural Cat label en ze toerden uitvoerig in Europa, VS, Canada, Rusland, Australië en Nieuw-Zeeland.

De komst van een nieuwe drummer in 2022 markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Ufomammut en onthult een vrijer, meer experimenteel geluid voor de groep, resulterend in album Fenice ('feniks' in het Italiaans) waarop de band hun ultrazware kosmische geluid aanvult met meer introspectieve luisterervaringen.

De liveshows van Ufomammut worden ondersteund door de grafische videokunst van Malleus, het gerenommeerde collectief waar gitarist Poia en bassist Urlo deel van uitmaken. Poia beschrijft de langere Ufomammut composities "als een schilderij" om de relevantie en het belang van visuele kunst in hun muziek te benadrukken.

2024 brengt een nieuwe plaat en een Europese tournee ondersteuning.

vr 24 mei 2024 20:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€18 (basis)
€14 (reductie)