Performance

Playground 2022

Voor deze zestiende editie biedt Playground opnieuw een podium aan kunstenaars die zich niet aan één discipline binden, maar werken op het raakvlak tussen podium en beeldende kunst. Playground is een vrijplaats voor experiment, waar installatie, film, architectuur, sculptuur en choreografie versmelten tot doorlopende installaties en live activaties.

Tijdens de zestiende editie van Playground, van 17 tot 20 november, kan je onder meer kijken naar ‘Glowachrome Garden’, een performance van Evelien Cammaert die in première gaat in M, en met een hoofdtelefoon gaan liggen op een tapijt van Ana Torfs voor een bijzondere ervaring. Ruta Butkute brengt dan weer sculpturen in beweging, La Ribot zet samen met haar gezelschap in op eindeloze transformatie op menselijke schaal, Darius Dolatyari-Dolatdoust onderzoekt hoe een kostuum aanzet tot dansen… Kortom: een uitgebreid programma van live performances, installaties die op bepaalde tijdstippen geactiveerd worden, filmvoorstellingen en masterclasses.

Playground is een samenwerking tussen M en STUK. Deze zestiende editie is bijzonder: omdat Kunstencentrum STUK momenteel in verbouwing is, vindt het programma bijna volledig in M plaats. Het museum presenteert daardoor een uitgebreider programma, ook in de avonduren en in samenwerking met STUK. Als uitsmijter presenteert STUK op zaterdag de ‘Venus Parade’ van het Franse kunstenaarsduo Clédat & Petitpierre, een optocht in de publieke ruimte die vertrekt en aankomt in M.

Kunstenaars: Clédat & Petitpierre, Ruta Butkute, Esther Kläs & Gustavo Gomes, Ana Torfs, Darius Dolatyari-Dolatdoust, La Ribot, Johanna Billing, Evelien Cammaert, Hedwig Houben, Peter Morrens, Eric Minh Cuong Castaing

Curators: Eva Wittocx, Lore Boon, Steven Vandervelden

do 17 nov 2022 18:00 - zo 20 nov 2022 18:00

Locatie

M Leuven