Geluid

STUK RE-START FEEST : CHARLOTTE BENDIKS + INNERSHADES + VICTOR DE ROO + BJEOR

Van avond naar ochtend met lo-fi synths, African grooves en rauwe house

Volgens haar bio is de Noorse Charlotte Bendiks gek op “honden, jacuzzi’s, fietsen, bålkos, å få napp, haar eigen oceaan van emoties, hummus, Rhabarbersaftschorle, gratis wifi, Mezcal, donkere dagen en donkere nachten.” Dat verklaart misschien de gevoelige, innemende lo-fi-sound van haar debuutplaat Hidden Tracks die vorig jaar verscheen op Comeme. Haar sets (die Dekmantel Podcast!) blendt classic house, disco, Afrikaanse grooves en Latin beats - en met wat geluk krijg je er honden, fietsen en hummus bovenop.

Industriële steden in verval zijn vaak een broeiplaats voor elektronica-muzikanten. Zo bleek de voormalige textielstad Aalst de ideale voedingsbodem voor Thomas Blanckaerts muzikale escapades als Innershades. Op korte tijd werden zijn tracks opgepikt door labels als Crème Organization, Pinkman en Hot Haus Records en vergaarden ze cultstatus. Thomas’ dynamische producties zijn sterk beïnvloed door de pioniers uit Chicago en Detroit, en gaan van rauwe house en techno workouts tot melodische electro. Ook als DJ houdt hij van een occasionele spreidstand, met enigmatische selecties die elke fervente muziekliefhebber doen smullen. Met adelbrieven van wereldwijde grootheden op zak, is Innershades een van ‘s lands boeiendste nieuwe namen.

Een lokale grootheid en clubSTUK regular die weinig introductie nodig heeft. Jullie kennen het concept: Bjeor selecteert en mixt het betere housewerk met een lach op het gezicht, wij dansen tot onze voeten vuur spuwen.

Victor De Roo, onthoud de naam. Van Leefdaal ging het naar Brussel, waar hij dezer dagen volop aan het opnemen is. Hij host parties met Kontakt en werkt voor het prachtige Stroomlabel, en start de avond met een warm-upset vol synthparels.

do 27 sep 2018 23:00 - vr 28 sep 2018

Locatie

STUK Ensemblezaal

Prijs

Gratis

Bijkomende info

FIRST COME, FIRST SERVED