Expo
Sebastián Díaz Morales

Sunrise

A film is - or should be - more like music than like fiction.
It should be a progression of moods and feelings.
The theme, what's behind the emotion, the meaning, all that comes later.

- Stanley Kubrick

Een camera staat opgesteld tegen een achtergrond van de zee en de horizon. Terwijl de camera statisch blijft, draait het landschap 360 graden. De zon verschijnt aan de horizon. Gestaag kruipt ze tevoorschijn van achter de camera, en draait samen met de zee rond de lens, steeds verder weg.

Sunrise
maakt deel uit van de achtdelige installatie Talk With Dust (2018-2019), een werk dat samen met Pasajes I-V deel uitmaakt van Díaz Morales’ solotentoonstelling in STUK vanaf 16 oktober 2019.

Sebastián Díaz Morales
(°1975, Comodoro Rivadavia, Argentinië)

Sebastián Díaz Morales is een filmmaker en beeldend kunstenaar. In zijn praktijk speelt hij met tijd en ruimte en bevraagt zo hoe we op continue wijze de realiteit vormgeven en begrijpen. Zijn beelden getuigen gelijktijdig van een documentaire en dromerige aanpak en transporteren ons als het ware naar een andere bevreemdende dimensie van waaruit we de wereld zoals we die kennen, kunnen observeren/bestuderen. Zijn films en filminstallaties maken deel uit van voorname permanente collecties en zijn werk wordt wereldwijd gepresenteerd in solo- en groepstentoonstellingen in o.a. Museum für Gegenwartskunst Siegen; Le Fresnoy; CAC Vilnius; Tate Modern; Centre Pompidou; Stedelijk Museum Amsterdam; Ludwig Museum Budapest; 57th Venice Biennial; São Paulo Biennial; Biennale of Sydney; Fundació Joan Miró, Barcelona; MUDAM Luxemburg; Kadist Art Foundation, Paris; en de Calouste Gulbenkian Foundation, Lissabon. Sebastián Díaz Morales wordt vertegenwoordigd door galerie carlier | gebauer, Berlijn. Hij woont en werkt in Amsterdam.

do 26 sep 2019 19:00 - vr 27 sep 2019
vr 27 sep 2019 19:00

Locatie

Gang Labozaal

do 26 & vr 27 sep 19:00 - 1:00 (doorlopend)

GRATIS zonder tickets