© Doctor Strass Bo Vloors
Dans   /   Performance
Stanley Ollivier

The Mirror Stand • Studio STUK

Met The Mirror Stand creëert de jonge Franse choreograaf Stanley Ollivier een gelaagde danssolo over identiteit en de performativiteit van het alledaagse. Hoe kun je een eigen identiteit ontwikkelen in een geschiedenis die wordt gedomineerd door normatieve waarden en systemen? Hoe geef je vorm aan je specifieke bestaan binnen een universele context? Stanley Ollivier duikt de wereld van de verbeelding in en kijkt terug op enkele persoonlijke complexen. In een mix van sérieux, overdrijving en absurditeit geeft de voorstelling een bijzondere inkijk in een fysieke transformatie.


Stanley Ollivier is een Franse danser, performer en choreograaf. Hij studeerde aan de Académie Internationale de la Danse en het CNSMDP in Parijs en behaalde zijn Master of Arts in dans aan P.A.R.T.S. in Brussel. Zijn artistieke praktijk komt voort uit een geloof in de eindeloze mogelijkheden van het menselijke lichaam om vorm te geven aan het onverwachte, waarbij hij het abstracte, vindingrijke en opmerkzame vermogen van dat lichaam wil uitdagen. Stanley is geïnteresseerd in fysiek onderzoek, wat zich niet beperkt tot beweging. Hij werkt rond vragen over de plaats van amusement in hedendaagse dans, en over contextverschuiving, identiteit, humor en veelzijdigheid.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

Credits

Concept, Choreografie, Performance Stanley Ollivier | Artistiek adviseurs Kopano Maroga, Estefanía Álvarez Ramirez | Kostuums, scenografie Benjamin Mengistu Navet | Assistent scenografie Gabrielle Barbe | Muziek Brahim Tall | Dank aan The Iconic House Of Ninja & The Ballroom Scene, Mooni Van Tichel, Rita Alves en Lily Brieu Nguyen | Gecreëerd in het kader van het MASTERprogramma STUDIOS aan P.A.R.T.S. | Residentie workspacebrussels
di 18 okt 2022 20:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€14/10

Abonnement? Klik hier

Duur

60'