Film
Morgan Knibbe

Those who feel the fire burning

Een groep vluchtelingen probeert per boot illegaal Europa binnen te komen. Plotseling steekt een storm op. De hel breekt los en een oude man valt overboord. Tevergeefs probeert hij de reddende handen te grijpen. Zijn bewustzijn glijdt naar een andere, donkere en hallucinerende dimensie. Van daaruit aanschouwt hij het lot van zij die de kust wel heelhuids konden bereiken. Ze bevinden zich net als hem in limbo, wachtend aan de grenzen van het veronderstelde paradijs. Hij ziet mensen op straat als honden weggejaagd worden, volgt een illegale werker en een aan drugs verslaafde moeder en glipt naar binnen bij volgepakte opvangcentra. Terwijl hij door dit niemandsland dwaalt, denkt de oude man na over de zin van zijn bestaan.

Commentaar:

In 2014 maakte regisseur Morgan Knibbe naam met de bekroonde kortfilm 'Shipwreck' over een, toen nog ophefmakende, schipbreuk voor de kust van Lampedusa. De kortfilm vormde het uitgaanspunt voor deze bijzondere documentaire waarin op een poëtische manier een harde realiteit in beeld wordt gebracht. Origineel, overrompelend en behoorlijk confronterend.

“Verbluffend debuut (..) Het ene indrukwekkende, onbevattelijke beeld volgt naadloos op het andere.”

de Volkskrant

“Overrompelend debuut… De film is een virtuoze meesterproef (..) Met Those Who Feel The Fire Burning staat een groot talent op.”

Het Parool

“Morgan Knibbe is een supertalent.(..) Een film die alleen tot zijn recht komt op een groot doek – en met volledige aandacht. En de film is dat ook waard.”

NRC Handelsblad

Credits

documentaire | 2014 | 1:14 | regie morgan knibbe | nederland | ondertiteling nederlands | +12
wo 14 okt 2015 20:00
di 20 okt 2015 17:30

Locatie

Cinema ZED STUK

Prijs

€7,5 basis
€6 reductie

Bijkomende info

CINEMA ZED