© Mr. Peeters
Expo
Diederik Peeters

Traces Of Apparitions

In zijn project Apparitions zoekt Peeters uit hoe het nu eigenlijk zit met het leven na de dood. Vermomd als spiritist infiltreert hij het einde van de 19de eeuw om zich daar te mengen onder vooraanstaande wetenschappers, en de fantasieën te onderzoeken die populaire uitvindingen uit die tijd omringen. Simultaan katapulteert hij zich naar het einde van de 21ste eeuw om na te gaan welke ontwikkelingen gebruikt worden om de doden te herrijzen, en met welke hard- of software geesten en spoken opnieuw toegang kunnen krijgen tot een lichaam.
In zijn tentoonstelling in STUKcafé toont Diederik Peeters enkele tekeningen en artefacten die hij tijdens zijn expedities kon opgraven.

Noteer eveneens: op donderdag 15 november gaat Diederik Peeters’ nieuwe performance Forgotten Futures in première op Playground.

Sinds najaar 2017 werken Cas-co en STUK samen aan een presentatieplatform voor beeldende kunstenaars verbonden aan Cas-co. STUKcafé biedt hierbij exporuimte aan Cas-co residenten (N+1 & STUDIO) die de bezoekers verrassen met beeldend werk uit de Cas-co Studio's.

Installation shots © Kristof Vrancken


Diederik Peeters

(°1973, Leuven)

Diederik Peeters wordt nu en dan in het werk van collega-kunstenaars gesignaleerd, vernuftig vermomd als performer, acteur of zelfs adviseur. Maar hij blijft vooral ook aandringen op het maken van zijn eigen artistieke brouwsels, soms in samenwerking met zorgvuldig gekozen trawanten. Hij is officieel gediplomeerd beeldend kunstenaar, per ongeluk verdwaald in de paardenstallen van de podiumkunsten. Hij maakt meestal performances, maar werd ook al betrapt op het schrijven van teksten, het bedenken van installaties en video's of andere moeilijk te categoriseren amalgamen.

Omdat Peeters aan een pathologische voorkeur voor verwarring lijdt, worden in zijn werk onmogelijke contradicties en absurde koppigheden consequent op elkaar gestapeld.

Samen met Hans Bryssinck en Kate McIntosh richtte hij SPIN op, een Brussels artist-run onderzoeks- en ondersteuningsplatform.

wo 17 okt 2018 19:01 - zo 16 dec 2018

Locatie

STUKcafé

Prijs

Gratis

Bijkomende info

Opening + artist talk
17 okt 19:00
De openingsavond maakt deel uit van Let's Talk

Openingsuren
Ma - Vr 11:00 - 2:00
Za - Zo 14:00 - 2:00

Uitzonderingen
1 Nov & 11 Nov: 18:00 - 2:00

Tags

stukcafé