Te gast
Thomas Ryckewaert & Thomas Hertog

UUR KULTUUR: Lecture performance Move 37

Het UUR KULTUUR met Move 37 is helaas volzet. Op dinsdag 12 maart om 20:00 opent ter plaatse een wachtlijst. Lege plaatsen worden om 20:55 vrijgegeven.


De mens speelt al 3.000 jaar Go, een spel met meer mogelijke zetten dan atomen in het universum. Pure rekenkracht is zinloos: intuïtie en creativiteit vormen de belangrijkste kwaliteiten van een speler. Fast forward naar 2016. Lee Sedol, wereldkampioen Go, neemt het op tegen DeepMind, een artificieel intelligentie-systeem van Google. Het onwaarschijnlijke gebeurt: DeepMind wint van Sedol. Een tot dan ondenkbare zet van de computer doet Sedol perplex staan. De commentaren verstommen, het beeld lijkt te bevriezen. Er ontstaat een mysterieus momentum van verslagenheid, verwondering en nieuwe mogelijkheden.

In Move 37 grijpt acteur Thomas Ryckewaert dit moment aan voor een lecture performance over die fenomenen die de menselijke verbeelding overstijgen. Kan theater het onverbeeldbare verbeelden? Van artificiële intelligentie over zwarte gaten tot robotdromen: in Move 37 vervagen de grenzen tussen mens en alien. Een intieme en bevreemdende performance, zwalpend tussen realiteit en fictie.

di 12 mrt 2019 21:00

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€16 basis
€12 studenten en personeel KU Leuven
€0 Cultuurkaart KU Leuven

Bijkomende info

Volzet.
Wachtlijst dinsdag 12 maart om 20:00, enkel ter plaatse.
Lege plaatsen worden om 20:55 vrijgegeven.