Film
Andrey M. Paounov

Walking on Water

Innemend portret van ‘landschapskunstenaar’ Christo en zijn megalomane project The Floating Piers.

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner realiseert Christo de installatie The Floating Piers, die ze jaren voordien samen hadden bedacht. Walking on Water is een documentairefilm over de realisatie van dat werk. Met ongecensureerde beelden van Christo en zijn ploeg en in een cinema verité-look, krijg je een boeiende inkijk in het proces van ‘s werelds meest gerenommeerde installatiekunstenaar. De film neemt je via interviews, voice-overs en reenactments mee op een intieme reis door Christo’s wereld, en toont een man die het buikgevoel laat primeren op demagogie.

En toch speelt dit intieme portret van een man die een droom najaagt zich af tegen de achtergrond van de waanzin van de complexe onderhandelingen tussen kunst en politiek, tussen technische uitdagingen en logistieke nachtmerries, en de pure kracht van de natuur, vastgelegd door adembenemende luchtfoto's en fly-on-the-wallcamera's. Terwijl we zien hoe de droom zich ontvouwt, leren we ook de man kennen die hem najaagt - Christo.


2018 / 100 min. / Documentaire / USA, Italy / Color / Taal: English

PRAKTISCH
INGANG via de SCHAPENSTRAAT!
De ticketverkoop stopt om 14:00, er is geen avondkassa - koop je tickets dus op tijd!
Een mondmasker is verplicht, ook tijdens de voorstellingen - als je aan je tafel van je glas drinkt, mag het uiteraard even af.
Alle corona-maatregelen: https://www.stuk.be/nl/faq

TIMING
20:00 deuren
21:00 start documentaire

‘A documentary that delights in capturing the act of creation […] a crowd-pleaser.'

Variety

Dit event maakt deel uit van het programma De Anderhalvemetersessies, het sluitstuk van De Zomer van 2020 – Samen in Leuven, met een programma vol muziek, theater, film, familievoorstellingen en rondleidingen. Tickets vanaf 17 juli 10:00 via leuven.be of aan bij Visit Leuven, Naamsestraat 3, in Leuven.

vr 14 aug 2020 21:00

Locatie

STUK Binnenplein

Prijs

€5

Bijkomende info

TICKETS VANAF 17 JULI 10:00
via deze link

Zeer beperkte capaciteit

Denk in bubbel, koop in bubbel, zit in bubbel. We organiseren ons zaalplan volgens jouw reservatie.
Wil je samen zitten? Maak dan 1 reservatie voor je hele bubbel, en kom ook samen toe op de avond zelf, dan leiden onze medewerkers je naar de ideale plek.