© Alina Lefa
Dans
Georgia Vardarou

Why should it be more desirable for green fireballs to exist than not?

Anne Teresa De Keersmaeker schoof Georgia Vardarou in 2018 naar voor als dé choreografe om in de gaten te houden. In STUK liet de Griekse zich de voorbije jaren opmerken als een indrukwekkend performer. In deze voorstelling focust ze op de ruimte tussen haar lichaam en het publiek. Als zij danst, ‘spreekt’ ze in een heel persoonlijke taal, terwijl de kijker van een dansvoorstelling die taal meent te kunnen ontcijferen. En toch wordt er niets gezegd. Hoe communiceert dans precies? Ziet de kijker wel wat er is, of zoekt hij net naar betekenis volgens culturele codes? Samen met beeldend kunstenaar David Bergé legt Vardarou de brug tussen haar expressie en onze kijkervaring. Het prikkelende resultaat: een voorstelling die je lost in translation danst om opnieuw de poëzie van het lichaam te onthullen.

Diezelfde avond kan je ook gratis naar de nieuwe voorstelling Today We Did Nothing van Igor Shyshko & Tale Dolven in STUK Studio.

Credits

Choreografie & dans Georgia Vardarou | Decorontwerp David Bergé | Lichtontwerp Ana Rovira | Artistiek advies Marc Vanrunxt
di 26 nov 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€10 (basis)
€6 (reductie)

Koop hier je abonnementen