Dans
Ultima Vez/Wim Vandekeybus

Workshop TrapTown : German Jauregui

Workshop rond de voorstelling TrapTown van Ultima Vez / Wim Vandekeybus, die van 27 tot 29 november te zien is in 30CC/Schouwburg.

Bij het doorgeven van de taal van Ultima Vez gaat het over de specificiteit van het creatieproces en de fysieke, energieke bewegingen eigen aan Wim Vandekeybus' voorstellingen.

Vanuit 20 jaar ervaring bij Ultima Vez en gebaseerd op decennia aan research rond dans en theater, zal German in de workshop fysieke opdrachten aanreiken die een lichamelijk, psychologisch of emotioneel risico met zich meebrengen. Die opdrachten dagen de deelnemers uit om verschillende beperkingen te overwinnen. De workshop wil de stroom van impulsen in het lichaam loslaten en zo de natuurlijke werking van onze aandacht, intentie en alertheid vergroten.

De eerste focus van de workshop is het kwetsbare raakpunt tussen precisie en het organische, het besef van ruimte en het vermogen om te reageren op de samenstellende elementen en te improviseren binnen een structuur.

De belangrijkste nadruk ligt op focussen op de ontwikkeling van jezelf, de 'total act': een staat waarin de performer werkt aan zijn of haar 'beweging als theatrale act' eerder dan op techniek.

German Jauregui is regisseur, choreograaf, danser en pedagoog, en maakt sinds 1998 deel uit van Ultima Vez. Ind die 20 jaar werkte hij mee aan verschillende creaties: In Spite of Wishing and Wanting, Inasmuch as Life is borrowed, What the Body Does Not Remember (revival in 2002), Blush, Sonic Boom, Puur, Spiegel en aan verschillende Ultima Vez-films. German werkte ook met Wim als bewegingsassistent voor verschillende producties. Naast zijn werk bij Ultima Vez, werkte German ook met Loïc Touze, Idoia Zabaleta/Moare danza, Eolo Teatro, Deabru Beltza, Jose Luis Peñafuente, ...

In 2007 begon hij zijn eigen projecten met de solo Isaac, die in première ging op het Trayectos festival in Zaragoza (ES), en het duet Y del resto no se nada, met Laura Aris. In 2009 ging Sunset on Mars in première op het Julidans festival in Amsterdam, en in 2013 Confession in Tanzhaus Zurich. In 2016 maakte hij Isaac y Diola, samen met choreografe Antia Diaz.

Basiservaring vereist

wo 28 nov 2018 14:00

Locatie

STUK Studio

Prijs

GRATIS

Extra info

Basiservaring vereist

Tags

neem deel