Ⓒ Vince Varga

Anna Biczók - TRILATERAL - 100 Years of Central/Eastern European Women

TRILATERAL maakt deel uit van een reeks performances van Anna Biczók rond het persoonlijke en collectieve archief van het lichaam als uiting van familiaal erfgoed en de socioculturele omgeving.

De creatie gaat over de persoonlijke stempel van drie vrouwen uit Centraal en Oost-Europa en vertaalt hun specifieke socioculturele achtergrond naar belichaamde bewegingspraktijken rond identiteit. Vanuit haar Russische en Hongaarse afkomst incorporeert Anna's identiteit genderrollen vanuit twee verschillende culturen. Haar perspectief wordt nog uitgebreid door de identiteitsperspectieven van de rest van de cast - Hongaars, Oostenrijks, Russisch en Duits. Hun geografische nabijheid en gedeelde geschiedenis zorgt voor meerdere raakvlakken.

TRILATERAL wil een eeuw aan vrouwen uit de werkende klasse belichamen, voelen en visualiseren op een subjectief en intuïtief niveau. De performers stellen deels het socialistisch verleden in vraag, zijn conditionering en esthetisch effect, en zoeken naar sporen door hun huidige levens, hun lichamen die de herinneringen bevatten en hun heden en toekomst vormgeven.

Residentie in Les Brigittines, Brussel.

Vrijdag 4.3 open toonmoment!

Op vrijdag 4 maart zetten we de deuren van Les Brigittines open voor PULSE, ons participatietraject waarbij je als eerste nieuw werk ontdekt van onze residenten, en nadien je feedback deelt in gesprek met de kunstenaars. Zin in? Schrijf je dan in via de link hieronder (de plaatsen zijn beperkt, dus inschrijven is verplicht), en afspraak op 4 maart om 15:00 in de Kapel van Les Brigittines in Brussel!

Anna Biczók is danser, performer en choreograaf en woont in Boedapest, Hongarije.

Als danser werkte ze met HODWORKS, The Symptoms, bigNotwendigkeit, Timothy and the Things. In haar eigen werk onderzoekt ze innerlijke sensaties, lichamelijke en geestestoestanden en fantasieën. Ze kijkt naar het lichaam als een archief van al die elementen, zoekt naar mogelijkheden om ze te vertalen naar beweging, en om woorden te zoeken om de somatische ervaring uit te drukken.

Vanuit narratieven van persoonlijke identiteit die omgeven zijn door het collectieve haalt Biczók inspiratie uit haar Oost-Europese afkomst en manier van leven. Haar sterke band met tekst, literatuur en taal heeft een grote impact op haar werk. Anna Biczók combineert de abstractie van beweging en theatraliteit met speelsheid en humor.

Credits

Artistic direction: Anna Biczók
Performance: Adél Juhász, Karin Pauer, Sasha Portyannikova
Sound: Rozi Mákó
Set Design: Bori Mákó
Light Design: Kata Dézsi
Coproduction: Trafó Budapest, STUK Leuven in the frame of Life Long BurningWith the support of: the Hungarian Ministry of Human Capacities, SÍN Arts Centre, Workshop Foundation in the frame of Life Long BurningLife Long Burning is cofinanced by the Creative Europe programme of the European Union