© jomonkyjo

Géraldine Haas - An awkward friend

Géraldine is een performer en choreografe uit Brussel. Ze is momenteel bezig met het afronden van haar master aan P.A.R.T.S. en behaalde eerder al een bachelor aan het ISAC - Institut Supérieur des Arts et des chorégraphies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en filosofiestudies in Straatsburg.

In haar choreografisch werk is Géraldine geïnteresseerd in het overbrengen van contrasten en het creëren van ruimte voor cohabitatie. Ze gelooft dat mensen en dingen alleen “in relatie” bestaan. Hoe samen te zijn/te plaatsen/te brengen is dus een vraag die centraal staat in haar creatieve proces. Ze creëert door middel van partituren en korte intuïtieve dansen. Haar werk is vaak geïnspireerd door het schrijven van verhalen. Ze gebruikt heterocliete referenties variërend van popmuziek en comics tot somatics en deep body listening.

Géraldine ziet zichzelf als een “trage leerling”, wat haar er vaak toe brengt om in haar processen te experimenteren met de dikte van tijdelijkheid. Ze recycleert emoties en lichaamsherinneringen met behulp van herhalingen, echo's en resonantie met het idee om hun volumes te ontleden.

De voorstelling An awkward friend is een intieme en poëtische poging om gevoelens en betekenissen van leegte, gemis en afwezigheid te onderzoeken door middel van spookachtige aanwezigheid en etherische absurde personages, waarbij ze de sporen volgt van het verlies van haar vader.