Milø Slayers - Corpus

CORPUS is een onderzoek naar nieuwe choreografische inspiratie vanuit een andere blik op het menselijk lichaam dan de gewoonlijke rationele, functionele en esthetische blik.

TEAM / CREDITS
Milø Slayers

Milø Slayers (artiestennaam van André van Praet, °1993) is een danser en choreograaf met interesse in fotografie, poëzie, animatiefilm, muziek en het organiseren van culturele events (zoals het multidisciplinaire festival Abstrahø in Decoratielier, Kunstenfestivaldesarts, ...). Zijn praktijk omvat twee danssferen:

1. Hiphop (als autodidact): In 2014 richtte hij Compagnie Slayers op, een hiphop-dans-gezelschap die twee creaties maakte: Cyborg's Quest (2015-2017, ondersteund door Maison de Créa-on BXL Nord, LezArtsUrbains, Maison des Cultures Molenbeek en de Fédération Wallonie-Bruxelles) en Wormhole (2017, choreografisch en digitaal project). In 2017 won het gezelschap de Hip Hop Games Belgium en vertegenwoordigde het België op de Jeux de la Francophonie in Abidjan, Côte d'Ivoire. Hij is geïnteresseerd in een brede waaier aan stijlen: streetdance, locking, krumping, b-boying, popping. Hij geeft ook hiphop-dansworkshops (bij BRONKS, Decoratelier, Impulsion...) in Brussel.

2. . Hedendaagse dans (als opkomend professioneel artiest): Tussen 2015 en 2020 voltooide hij het 'Espace Urbain' programma aan ISAC (Institut Supérieur des Arts et des Choréographies) aan de Royal Academy of Fine Arts in Brussel. In juni 2020 voltooide hij zijn MA, met een focus op de lichaamspraktijk en een onderzoek naar de ruimte tussen choreografie en beeldende kunst. Sindsdien ging hij in residentie bij Charleroi danse, Pianofabriek in Brussel, STUK in Leuven, KAAP in Brugge, VierNulVier in Gent, Ultima Vez in Brussel, Les Ballets C de la B in Gent ... en toonde hij work in progress als onderdeel van WIPCOOP aan de KVS.