© Karolina Maruszak

Milø Slayers - Monstrare et/ou Monere

Monstrare et/ou Monere is een solo die hiphopdans en hedendaags onderzoek naar het vraagstuk van ’monsterachtigheid’ als een vorm van filosofie door het lichaam heen mengt. Waar liggen de grenzen tussen het ’normale’ (normatieve) lichaam en een lichaam dat als misvormd, monsterlijk wordt ervaren? Welke tegenstrijdigheden ontstaan er in het idee van het monster? En welke innovatieve perspectieven op seksualiteit of diepe emoties?

Monstrare et/ou Monere wil een veelheid aan standpunten en inzichten bij de kijker ontsluiten. De ervaring is zowel collectief als zeer individueel, want het monster is een creatie van een persoonlijke verbeelding en is tegelijkertijd beïnvloed door de ideeën en collectieve ficties van een samenleving.

CHOREOGRAFIE / CHORÉGRAPHIE / CHOREOGRAPHY: Milø Slayers | COACHING: Stéphane Bourhis | PRODUCTIE / PRODUCTION: Kunstenwerkplaats, Wouter Hillaert | COPRODUCTIE / COPRODUCTION: Vooruit, Kunstencentrum STUK, Cultuurcentrum Brugge | MET DANK AAN / REMERCIEMENTS À / THANKS TO: Wouter Hillaert, Daniel Blanga Gubbay.

Milo Slayers (1993 BE/TD) is een performer en audiovisuele kunstenaar uit Brussel. Hij begon te dansen op de middelbare school waar hij zijn eerste crew vormde, B-city-one, in een tijd waarin krump, stepping en new style culture nog steeds in opkomst waren in Brussel. Vervolgens vormde hij de crew Slayers, waar hij professionele danser werd en begon met het onderzoeken van abstracte en experimentele creatieve processen. Met Slayers werkte hij samen met hiphop-dansschool Impulsion en nam hij deel aan multidisciplinaire projecten met betrekking tot stedelijke cultuur (bvb. dance battles, wedstrijden, street dance festivals...). Hij rond momenteel zijn Master in Kunst en Choreografie af aan de Koninklijke Academie Schone Kunsten (Académie Royale des Beaux-Arts – École Supérieure des Arts (ARBA-ESA)) in Brussel en zijn onderzoek richt zich op de figuur van het monster/cyborg.