Zoltán Vakulya - BURNT

Tijdens deze residentie onderzoekt Zoltán de visuele ondersteuning van de basisidee voor zijn werk BURNT, door aan de slag te gaan met licht en reflecterende materialen. BURNT is een voorstelling voor drie dansers en een muzikant. De vorostelling gaat over de fysieke en mentale druk die burnout legt op mensen.

De residentie maakt deel uit van Life Long Burning – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe project (2018-2022), ondersteund door het Creative Europe programme of the European Union.

Vakulya Zoltan is een danser die in België woont en in 1986 in Boedapest werd geboren. Hij studeerde aan SEAD (Oostenrijk), studeerde er af in 2011, en studeerde ook dans en choreografie in BKTF (Boedapest).

Als danser/performer/maker werkte hij met choreografen, componisten en beeldend kunstenaars als Hodworks, Mal Pelo, Wim Vandekeybus, Kendell Geers, David Zambrano, Federica Porello, Hód Adrienn, Benjamin Vandewalle, Vera Tussing, Albert Quesada, Radouan Mrziga, etc.

Sinds 2011 maakt hij voorstelling, zowel individueel als door samenwerkingen, die getoond worden in Europa, de VS, Brazilië, Zuid-Korea, Taiwan, ...

Hij werd meermaals genomineerd voor en bekroond met prijzen zoals de Total Theater Award 2017, Jeong Mak Awards 2018, Asian Arts Awards 2017, Premio de la cultura Barcelona 2020 (international category ‘Hodworks-Sunday’, national category (Mal Pelo-On Goldberg Variations’). Sinds 2016 creëert hij projecten met de Taïwanese artieste Lee Chen-Wei onder de naam lee/vakulya. Hij werkt op dit moment als danser voor Mal Pelo (Catalonia/Spain) en Hodworks (Hungary).