Apollon Musagète

Florentina Holzinger (AT): Apollon Musagète

Apollon Musagète

Florentina Holzinger

Florentina Holzingerperformances zijn steevast erg fysiek en bijzonder explosief. Haar inspiratie voor de vaak brutale producties put ze telkens uit verschillende disciplines – zoals kickboks, ballet, gewichtheffen of acrobatie – die ze in een context plaatst die de grenzen van theater en performance in vraag stelt. In Apollon Musagète brengt ze Apollo’s muzes samen als waren ze sideshow acts uit het Amerikaanse circus. 

Apollon Musagète is een hedendaagse herwerking van Balanchines neoklassieke ballet, maar ditmaal met een volledig vrouwelijke cast. Het verhaal draait rond Apollo, de Griekse god van de kunst. Op pointes en met olympische gewichten op hun schouders, gooien de choreografe en haar muzes minzaam glimlachend de gladde jongen van zijn troon.
Holzinger put uit de geschiedenis van de performance om onze dubbele verhouding tegenover schoonheid en perfectie, lust en afschuw, projectie en desillusie, constructie en destructie, maar evenzeer de breuklijn tussen kunst en entertainment te onderzoeken.
Zes vrouwen gooien al hun fysieke virtuositeit in de strijd om de neoliberale lichaamscultus te tackelen. De esthetiek van Apollon Musagète balanceert tussen occulte fitnesszaal, cyborg-stierengevecht en neoklassiek ballet. Florentina Holzinger combineert de fin de siècle-freakshow met de 1960’s live art, en biedt zo een nieuw perspectief op Balanchines choreografie en de breuk tussen kunst en entertainment.van Florentina Holzinger | met Renée Copraij, Evelyn Frantti, Florentina Holzinger, Annina Lara Maria Machaz, Xana Novais, Maria Netti Nüganen & Stephan Schneider | geluidsontwerp Stephan Schneider | dramaturgie Sara Ostertag | scenografie Nikola Knežević | techniek Bram Geldhof, Anne Meeussen & Maarten Van Trigt | productie CAMPO | coproductie Frascati Producties, Amsterdam; La Bâtie – Festival de Genève; steirischer herbst, Graz; Münchner Kammerspiele; Sophiensaele, Berlin; Mousonturm, Frankfurt | met dank aan Btissame Amadour, Sina Christmann, Philippe Marchal, Alister Mazzotti, Ghani Minne, Manuel Scheiwiller & Blaze

STUK Soetezaal
wo 29 nov 201720:30

voorstelling in het Engels

basis €12 / reductie €8

UITVERKOCHT

BIJ UITVERKOCHTE VOORSTELLINGEN KOMT ER EEN WACHTLIJST, VANAF 11:00 op de dag van de voorstelling. JE KAN LANGSKOMEN AAN STUK ONTHAAL OF BELLEN (016 320 320) EN DAN WORDT JE NAAM OP DE LIJST GEPLAATST. TIEN MINUTEN VOOR AANVANG WORDT DE WACHTLIJST AFGEROEPEN. GEEN GARANTIE OP PLAATS, MAAR WEL HET PROBEREN WAARD.

KLIK HIER VOOR ABONNEMENTEN

Schrijf je in op onze nieuwsbrief