Dans
Daniel Linehan, Michael Helland & Anneleen Keppens / Hiatus

Vita Activa

Een interactieve workshop over ‘tijd’ en ‘werk’.

Wat is een ‘actief’leven? Wat betekent ‘productief’ zijn voor jou? Wat is de waarde van werk in de maatschappij? En wat is jouw rol hierin?

STUK nodigt 20 deelnemers van alle generaties en achtergronden uit om één week samen met Daniel Linehan, Michael Helland en Anneleen Keppens van dansgezelschap Hiatus de studio in te duiken voor een interactieve workshop rond de thema's 'tijd' en 'werk'.

Aan de hand van methodieken uit hun danspraktijk, reiken ze je artistieke tools aan om met een nieuwe blik naar je kennis en vaardigheden te kijken én deze met anderen te delen. Iedereen staat op gelijke voet. In een interactief spel van vraag en aanbod ontstaat een alternatieve economie van waardevolle uitwisselingen: een gepensioneerde leraar leert alles over eetbare wilde planten aan de student economie die op zijn beurt tactische zetten in een schaakspel deelt. Iemand leert hoe je een traditionele lasagne maakt in ruil voor een initiatie lindy hop. Je fiets wordt hersteld in ruil voor een uurtje tuinieren, …

Voor Vita Activa haalde Linehan inspiratie uit time banking en de gelijknamige term uit de theorie van filosofe Hannah Arendt. Zij maakte een onderscheid tussen verschillende types werk. En je raadt het al: Daniel Linehan is eropuit om de grens tussen deze verschillende soorten werk te doen vervagen. Dansen, schrijven, strijken, speechen, tuinieren, onderzoek verrichten, koken, een massage geven, babysitten, … in Linehans wereld ligt het één niet zo veraf van het ander.

Er wacht je een onvergetelijke ervaring die je kijk op tijd en werk zal veranderen.

Wie zoeken we?

Mensen van alle leeftijden en achtergronden die nieuwsgierig zijn naar wat zij voor elkaar kunnen betekenen, die graag ervaringen delen en zich 5 dagen willen engageren

Je leeftijd, achtergrond, ervaring of opleiding, job of hobby hebben geen belang.

Praktische info

  • Van maandag 22 tot en vrijdag 26 april 2024
  • Telkens van 10u30 tot 16u30
  • In STUK, Naamsestraat 96, Leuven
  • In het Engels en Nederlands
  • Door Daniel Linehan, Michael Helland en Anneleen Keppens
  • Deelname aan de workshop is gratis. STUK biedt je dagelijks een lekker lunchbuffet aan. Andere onkosten worden niet vergoed.

Tijdens de workshop worden er foto’s gemaakt en wordt er gefilmd voor een videoverslag. Als deelnemer stem je ermee in dat deze gepubliceerd worden op de (online) kanalen van Hiatus, STUK, hun (Europese) partnerorganisaties, subsidiërende overheden en de pers.

Inschrijven?

Wil je graag deelnemen aan Vita Activa? Schrijf je dan in via deze link.
Wacht niet te lang. 20 mensen kunnen deelnemen. Wie eerst inschrijft krijgt voorrang.

Heb je vragen over de workshop kan je deze mailen naar hi@hia-tus.org

Medegefinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Unie in het kader van DANCE ON, PASS ON, DREAM ON

ma 22 apr 2024 10:30 - vr 26 apr 2024 16:30

Locatie

STUK

Prijs

GRATIS met verplichte inschrijving

SCHRIJF JE HIER IN