MIKADO REMIX

© Leontien Allemeersch

MIKADO REMIX

CAMPO /  Louis Vanhaverbeke

In MIKADO REMIX tast Louis Vanhaverbeke de grenzen van de normaliteit af. De drang om normaal te zijn heeft eerder te maken met ons verlangen naar sociale inclusie dan met wat er zich echt vanbinnen afspeelt. We willen erbij horen, deel uit-maken van een groep, geaccepteerd worden. Tegelijk wordt er meer dan ooit belang gehecht aan het individu: ieder van ons wil bijzonder en uniek zijn. Met die spanning gaat Louis Vanhaverbeke aan de slag. 

We creëren isoleercellen, gevangenissen en scholen, maar vormen die constructies geen bedreiging voor onze vrijheid en persoonlijkheid? Vrij verwijzend naar de notie van dat ‘capsulaire denken’ maakt hij met DIY-constructies een ruimtelijke vertaling van de menselijke drang om het normale te begrenzen. Vanhaverbeke stouwt de scène vol met dranghekken, opbergdozen en een zekeringkast. Al dansend, bricolerend en beatboxend zoekt hij ontsnappingsroutes voor wat hem dwarszit. Met een gezonde dosis zelfrelativering opent hij deuren waar er voorheen enkel muren waren.

Van & met Louis Vanhaverbeke | Dramaturgie Dries Douibi | Videografie Freek Willems | Licht- & geluidstechniek Bart Huybrechts | Productie CAMPO | Coproductie Kunstenfestivaldesarts 2018, Beursschouwburg & le phénix, scène nationale Valenciennes, european creative hub | Residentiesteun Malpertuis Tielt, PACT Zollverein Essen, Grand Theatre Groningen, De Grote Post Oostende, Arc - artist residency Romainmôtier; kunstenwerkplaats Pianofabriek Brussel 

STUK Soetezaal
di 9 okt 201820:30Tickets
wo 10 okt 201820:30Tickets

basis €12 / reductie €8


KLIK HIER VOOR ABONNEMENTEN

Schrijf je in op onze nieuwsbrief