Expo   /   Lecture

STUK Talks

A new series of in-depth talks (in Dutch) about themes from the STUK programme.

STUK TALKS : participatie

In een nieuwe STUK Talks-avond gingen we in gesprek rond participatie, naar aanleiding van de verbouwing van STUK en de nieuwe bouwlaag waar er in STEK ruimte komt voor jonge initiatieven. David Martens gaat in gesprek met Audrey Leboutte van Zinnema, Karolien Derwael van klein verzet, en , Barbara T'Jonck, Zoë Demoustier en Eline Dewaele van Platform In De Maak.

STUK Talks : participatie from STUK Leuven on Vimeo.

STUK normally lets the art do the talking, but some themes ask for more conversation. That's why we launch STUK Talks, in-depth conversations on certain topics from our programme. The talks are held in Dutch, more info on the first series on gender will follow soon.

STUK Talks : Gender

Tot 25 april presenteert STUK Point of View, de eerste Europese solotentoonstelling van Angela Washko. De Amerikaanse videokunstenares en game developer wil een brug slaan tussen het feminisme en de misogyne manosfeer. Ze gaat met gamers in dialoog over de vrouwonvriendelijke, homofobe, racistische en discriminerende taal die gebruikt wordt in online games.

Aangezien feminisme, genderongelijkheid en andere vormen van discriminatie zo brandend actueel zijn, willen we die thema's verkennen vanuit diverse invalshoeken. We kiezen daarbij heel bewust voor een constructieve, verdiepende dialoog met complementaire gesprekspartners, weg van de polarisering. We vinden het daarnaast ook enorm belangrijk dat het gesprek over onderwerpen als deze blijft gevoerd worden, ook nadat de expo afgebroken is. Daarom vindt deze reeks STUK Talks over gender plaats in de uitloop van de tentoonstelling Point of View van Angela Washko. En omdat in dialoog treden met anderen een empatische daad is, vormen de Talks ook een mooie aanloop naar Artefact dat dit jaar empathie als leidraad heeft.

Deze eerste editie van STUK Talks bestaat uit 3 intieme gespreksavonden, gecureerd en gemodereerd door Yousra Benfquih (o.a. medewerkster van het Hannah Arendt Instituut). De talks worden afgewisseld met een spokenword-intermezzo.


Gesprekken

 • Woensdag 12 mei: Gender & Letteren
  Saskia De Coster, Annelies Verbeke
 • Woensdag 19 mei: Gender & Onderwijs
  Dounia Bourabain, Nozizwe Dube
 • Woensdag 26 mei: Gender & Ondernemen
  Chrostin, Farah El Bastani
 • Woensdag 2 juni: Gender & Beeld
  Inès Eshun, Ikram Aoulad


Spoken word:

 • Carmien Michels
 • Lisette Ma Neza
 • Yousra Benfquih

Praktisch


De STUK Talks starten telkens om 20:00 en duren ongeveer 75 minuten.
Je kan ze gratis volgen via deze pagina, en via Facebook live en YouTube.
Inschrijven is niet nodig.
Voertaal: Nederlands.

Curator en moderator Yousra Benfquih brengt in de aanloop naar de STUK Talks een prachtige tekst rond de vrouw.

Wed 19 May 2021 20:00
Wed 26 May 2021 20:00
Mon 31 May 2021 20:00
Wed 2 Jun 2021 20:00
Thu 2 Jun 2022 20:00

Prijs

FREE