Expo   /   Lezing

STUK Talks

Een nieuwe reeks met verdiepende gesprekken over onderwerpen uit de STUK-programmatie.

STUK laat doorgaans kunst het woord voeren, maar sommige thema’s vragen erom om de conversatie uit te diepen. Daarom besloten we te starten met STUK Talks, verdiepende gesprekken over bepaalde onderwerpen uit onze programmatie. We brengen experten, ervaringsdeskundigen en mensen met een andere visie erover samen en laten ze in gesprek gaan. De eerste reeks talks draait rond gender, ook het hoofdthema van Angela Washko's expo Point of View, die nog tot 25 april in STUK te zien is.

STUK Talks : Gender

Tot 25 april presenteert STUK Point of View, de eerste Europese solotentoonstelling van Angela Washko. De Amerikaanse videokunstenares en game developer wil een brug slaan tussen het feminisme en de misogyne manosfeer. Ze gaat met gamers in dialoog over de vrouwonvriendelijke, homofobe, racistische en discriminerende taal die gebruikt wordt in online games.

Aangezien feminisme, genderongelijkheid en andere vormen van discriminatie zo brandend actueel zijn, willen we die thema's verkennen vanuit diverse invalshoeken. We kiezen daarbij heel bewust voor een constructieve, verdiepende dialoog met complementaire gesprekspartners, weg van de polarisering. We vinden het daarnaast ook enorm belangrijk dat het gesprek over onderwerpen als deze blijft gevoerd worden, ook nadat de expo afgebroken is. Daarom vindt deze reeks STUK Talks over gender plaats in de uitloop van de tentoonstelling Point of View van Angela Washko. En omdat in dialoog treden met anderen een empatische daad is, vormen de Talks ook een mooie aanloop naar Artefact dat dit jaar empathie als leidraad heeft.

Deze eerste editie van STUK Talks bestaat uit 3 intieme gespreksavonden, gecureerd en gemodereerd door Yousra Benfquih (o.a. medewerkster van het Hannah Arendt Instituut). De talks worden afgewisseld met een spokenword-intermezzo. Hieronder vind je de al bevestigde sprekers - de lijst kan nog worden aangevuld.


Gesprekken

Woensdag 12 mei: Gender & Letteren
Saskia De Coster, Annelies Verbeke
Spoken word: Carmien Michels

Woensdag 19 mei: Gender & Onderwijs
Dounia Bourabain, Nozizwe Dube
Spoken word: Lisette Ma Neza

Woensdag 26 mei: Gender & Ondernemen
Chrostin, Farah El Bastani
Spoken Word: tbc

Woensdag 2 juni: Gender & Beeld
Inès Eshun, Ikram Aoulad
Spoken word: Yousra Benfquih

Praktisch


De STUK Talks starten telkens om 20:00 en duren ongeveer 75 minuten.
Je kan ze gratis volgen via deze pagina, en via Facebook live en YouTube.
Inschrijven is niet nodig.
Voertaal: Nederlands.

wo 12 mei 2021 20:00
wo 19 mei 2021 20:00
wo 26 mei 2021 20:00
wo 2 jun 2021 20:00

Prijs

GRATIS zonder inschrijving