Karen Joosten nieuwe programmator dans

In het najaar van 2015 heroriënteerde STUK zich als een Huis voor Dans, Beeld en Geluid. De voorbije jaren werkte Charlotte Vandevyver een innovatieve en veelzijdige programmatie Dans uit. In mei gaat Charlotte aan de slag bij P.A.R.T.S., maar ze plande voor STUK wel nog het nieuwe dansseizoen (19/20). Met Karen Joosten vond STUK de perfecte opvolging om op de solide fundamenten van het huis voort te bouwen.

Een huis voor en ván de danscommunity

Karen Joosten: “Ik kijk ernaar uit om STUK verder lokaal, regionaal en internationaal op de kaart te zetten als plek voor hedendaagse dans. Een huis voor, maar ook ván een bruisende danscommunity. Een huis waar artiesten, professionals en publiek elkaar ontmoeten, en waar dans gecreëerd en gepresenteerd wordt. Een inspirerende omgeving die uitnodigt tot gesprek, actieve deelname, samenwerking en verbinding. Een levend huis met poreuze, ademende wanden dat in dialoog treedt met de snel veranderende wereld eromheen.”

Beknopte bio
Karen Joosten (°1978) behaalde een Master in de Communicatiewetenschappen (VUB) en een GAS Cultuurmanagement (Universiteit Antwerpen).
Van 2000 tot 2009 werkte ze als communicatie- en tourmanager voor Ultima Vez/Wim Vandekeybus. Als medeoprichter en coördinator van het alternatieve managementkantoor CaravanProduction begeleidde ze van 2010 tot 2017 artiesten en collectieven. In 2017 werd ze coördinator van Hiatus, de productiestructuur van choreograaf Daniel Linehan. Sinds het academiejaar 2018-2019 is ze gastdocente “Praktijkoriëntatie” aan de AP Hogeschool/Koninklijk Conservatorium voor Dans in Antwerpen. Sinds 2015 is ze lid van de pool van beoordelaars binnen het Kunstendecreet voor dans en performance.