CHAPEX Palais des Expo in Charleroi (ism jan de vylder inge vinck) _ © F. Dujardin
Lezing

AgwA

Persistences

– reflectie door Fallow

AgwA is een Brussels architectenbureau opgericht tussen 2003 en 2006 door Harold Fallon en Benoît Vandenbulcke en later uitgebreid met Benoit Burquel. AGWA biedt functionele, openhartige en rechtlijnige architectuur van hoge architecturale en conceptuele kwaliteit.

Opmerkelijke projecten zijn de transformatie van de ECAM-site in Brussel, het tentoonstellingspaleis van Charleroi (ism DVVT), de Belgische ambassade in Peking (ism Gejianzhu), een reeks schoolprojecten in Antwerpen, een voetgangersbrug in Seraing en een gedenkplaats in El Salvador. Hun projecten spelen in op de evolutie van gebouwen doorheen de tijd en naargelang verschillende gebruikers. Ze engageren zich om zo goed mogelijk te reageren op contextuele, menselijke, programmatische en economische vraagstukken. Hoewel ze vaak out of the box oplossingen voorstellen zijn hun projecten eenvoudig, effectief en duurzaam op zowel ecologisch als economisch niveau.

Het veelzijdige werk van AgwA is meermaals genomineerd voor nationale en internationale prijzen, en internationaal gepubliceerd en tentoongesteld. In oktober 2022 organiseert A+ in samenwerking met Bozar de eerste monografische tentoonstelling over het werk van AgwA met een bijhorende publicatie.

AgwA is bovendien actief in onderwijs en onderzoek, voornamelijk aan de KU Leuven en de Hogeschool voor Kunst en Wetenschap Sint Lucas Brussel. In 2018 stichtten de partners Architecture in Practice, een interuniversitaire onderzoeksgroep voor praktiserende architecten. Sinds 2019 zijn ze uitgevers van de boekserie In Practice.

Reflectie door Fallow | Fallow is een jonge en veelzijdige architectuurpraktijk, gevestigd in Brussel, dat zich richt op ruimtelijke en sociaal-ecologische uitdagingen en een veelzijdige interesse in het ruime werkveld van architectuur, landschap en stedenbouw. Fallow bestaat uit een samenwerkingsverband tussen Matthias Salaets, Michaël Stas en Carmen Van Maercke, die voortbouwen op ervaringen bij kantoren als Elding Oscarson, 51N4E, Studio Paola Viganò, Architecture Workroom Brussels en departement Omgeving (VL).

CHAPEX Palais des Expo in Charleroi (ism jan de vylder inge vinck) _ © F. Dujardin

AUDITORIUM 22/23 – RESIDU/RESIDUEREN
Lezingenreeks architectuur, stedenbouw en design
Curator: RE-ST architecten

Kunnen we ontwerpen met datgene dat reeds gebruikt werd? Kunnen we vermijden dingen weg te gooien die nog waardevol zijn? Kunnen we herdenken wat we waarde geven?
Kunnen we herstellen wat fysiek en/of mentaal vervallen is? Kunnen we bepalen wat het tegenovergestelde van afval is? Kunnen we tevreden zijn met het genoeg? Kunnen we ervan uitgaan dat alles eindig is? Kunnen we door langer terug te kijken, verder vooruit zien?

WAAR
26.10 @ Hal 5 Locomotievenpad Leuven / 16.11 @ College De Valk Aula Zeger Van Hee Tiensestraat 41 Leuven / andere lezingen @ STUK Naamsestraat 96 Leuven

TICKETS
ticket@stuk.be
| 016 320 320

TARIEVEN
€ 9 | STUK lidmaatschapskaart € 7 | student € 5 | S&A leden gratis > leden kunnen hun ticket aanvragen per mail via ticket@stuk.be

PARTNERS
STUK, KU Leuven dep. architectuur, Existenz |STEUN VAN Stad Leuven, Vlaamse Overheid | SPONSORING FEBELCEM, Vandersanden Group, Media A+ Architecture in Belgium | GRAFISCH ONTWERP Buro Bertus

wo 15 feb 2023 20:00

Locatie

College De Valk Aula DV1 02.56
  • Tiensestraat 41
  • 3000 Leuven

Prijs

€ 9 basis
€ 7 STUKkaart
€ 5 student
gratis S&A leden

Taal

Nederlands