Alabaster dePlume © Chris Almeida Village Underground
Geluid   /   Concert

UITVERKOCHT: Alabaster DePlume / Abel Ghekiere • Studio STUK & 30CC

30CC & STUK presenteren:

De Engelse saxofonist, woordkunstenaar en full-time dromer Alabaster DePlume keer terug naar Leuven, geflankeerd door ambient jazz-belofte Abel Ghekiere.

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT

➤ Vrij 7.10 - 19:30 (doors)
➤ Studio Manhattan - Adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven

PROGRAMMA

19:30 doors + bar
20:15 Abel Ghekiere
21:30 Alabaster DePlume

+ doorlopende video installatie: Luke Fowler - Patrick

• ABEL GHEKIERE

De Antwerpse Abel Ghekiere was voor vele muziekliefhebbers één van de ontdekkingen van de coronaperiode. Hun debuutalbum Voor het verdwijnt, en daarna verscheen in 2021 bij Rotkat Records. Bijzonder is de combinatie van jazz, filmische ambient, folky toetsen en field recordings, zoals opnames van gesprekken of natuur. Het verhaal dat ze vertellen is er één van verdriet en troost. Prachtig op album, prachtig live. Abel Ghekiere wordt live bijgestaan door Tobias Volckaert (saxofoon), Ana van Liedekerke (cello), Maarten Joostens (gitaar) en Orlan Ghekiere (drum).

• ALABASTER DEPLUME

Een concert van Gus Fairbarn a.k.a. Alabaster DePlume is een onvergetelijke ervaring. Als een hedendaagse messias brengt hij een boodschap van verbondenheid en filantropie in een wereld die alsmaar harder wordt. Zijn absurdistische en humoristische ‘spoken word’ gaat hand in hand met heerlijke saxofoonmelodieën. Daarbij laat hij zich bij elk concert begeleiden door andere bevriende muzikanten uit Londen en Manchester. Het resultaat zijn avontuurlijke jamsessies gebaseerd op superbe songs zoals Don’t Forget You’re Precious en Be Nice To People. The Guardian vat het perfect samen als: “A reminder of how vital and adventurous music can be.” Na zijn concert op Artefact Sound in 2019 keert hij nu voor het eerst terug naar Leuven.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

vr 7 okt 2022 19:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs