Radovan Dranga
Dans
Florentina Holzinger

Apollon

Florentina Holzinger creëert steevast explosieve en brutale performances waarbij ze inspiratie put uit disciplines als kickboksen, ballet, gewichtheffen of acrobatie. Met Apollon maakt ze een onorthodoxe herwerking van Balanchines gelijknamige neoklassieke ballet, maar ditmaal met een volledig vrouwelijke cast. Het verhaal draait rond Apollo, de Griekse god van de kunst.

Zes vrouwen gooien al hun fysieke virtuositeit in de strijd om Apollo minzaam van zijn troon te stoten en de neoliberale lichaamscultus te tackelen. Florentina Holzinger combineert de freakshow van het fin de siècle met de live art van de jaren 60 en zet daarmee de grenzen tussen kunst en entertainment op losse schroeven. Haar nieuwe, vrouwelijke perspectief op Balanchines choreografie oogst zowel controverse als internationale weerklank.

Pussy Riot meets de Power Rangers. Apollon is een wilde clash van ballet en feminisme.

— Evelyne Coussens, De Morgen ***

Met veel effect en een aantal krachtige streken zet Florentina Holzinger in haar versie van Apollon, de patriarchale orde te kakken en neemt en passant ook het bijbehorende masochistische lijden van vrouwen op de hak, zo lijkt het.

— Fransien van der Putt, Theaterkrant.nl****

Credits

van Florentina Holzinger | met Renée Copraij, Evelyn Frantti, Florentina Holzinger, Annina Lara Maria Machaz, Xana Novais, Maria Netti Nüganen & Stephan Schneider | muziek Stephan Schneider | dramaturgie Sarah Ostertag | productie Campo
wo 13 feb 2019 20:30
do 14 feb 2019 20:30

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€14 basis
€10 reductie

Bijkomende info

klik hier voor abonnementen