Geluid   /   Concert
Lorenzo Senni – AAT + Hiele + Hantrax

Artefact Openingsavond

Een avond met 3 heren uit het (nu nog) underground dancecircuit met een verfrissende en tegendraadse blik.

20:00doors
20:45 - 21:35Hantrax
21:50 - 22:45Lorenzo Senni
22:50 - ...Hiele
LORENZO SENNI PRESENTS AAT

Belgische première

In the last few years, Senni has built up a solid reputation by deconstructing and re-contextualizing a genre that’s been the butt of jokes for far too long. By stripping away the fat from the well-worn trance framework and concentrating on just a few elements – the epic build-ups and gorgeous arpeggios, for a start – Senni managed to offer a fresh take on the perennially popular sound, and gathered more than a few followers in the process.
Fact magazine

De veelbesproken Italiaanse muzikant Lorenzo Senni en labelbaas van het spannende Presto?! is wellicht één van de meest inventieve elektronica-artiesten van de afgelopen jaren. Met zijn onderzoekende aanpak deconstructrueert hij klanken uit de nineties-rave- en clubmuziek om die nadien te lijmen tot een heel nieuw genre: ‘Pointillistische Trance’. Zijn project AAT (Advanced Abstract Trance) start met het nauwkeurig dissecteren van de zogenaamde euforische ‘buildup’ uit de elektronische dansmuziek en brengt die opnieuw naar buiten als een overweldigende, introspectieve en steriele sfeerzetting waarbij het publiek opgeschrikt wordt krachtige strobo’s en CO2-kanonnen. Een verwarrende maar speelse ervaring die Senni’s ondeugende stijl typeert.

HIELE


In een notendop: afwisselend ijskoude en weldadig warme analoge bubbelbaden gefabriekt door de jonge Antwerpse elektronicaloodgieter Roman Hiele (24), die z'n liefde voor Aphex Twin, Luke Vibert en Drexciya weet te vertalen in spannende tracks met een eigen smoel.
Humo

De Antwerpse, ondertussen in Londen wonende elektronica-producer Roman Hiele is ongetwijfeld ‘one to watch’ in de Belgische muziekscene. Deze geschoolde contrabassist die toch koos voor synths en elektronica, wordt vaak vergeleken met Aphex Twin vanwege de drum ‘n’ bassgeluiden in zijn uitermate eclectische dance. Het botst en gaat alle kanten uit, en het klinkt fantastisch.

HANTRAX


Deze Antwerpse punk – strakke broek, combats en zwarte pet incluis – sprak live zijn eigen intro in, terwijl hij over het podium rolde. Qua openingsstatement kan dat wel tellen. Verder was het ook een verademing om effectief iets te horen veranderen wanneer deze synthesizerman aan een knopje draaide (hetgeen dezer dagen een zeldzaamheid lijkt).
Gonzo (circus)

Eveneens uit Antwerpen en ‘back to the future’ gaat Hantrax. Hantrax is het solo-project van toetsenist en producer Han Swolfs die een verkwikkende boost geeft aan de late 80s- en 90s-revival. We horen invloeden uit EBM, Robert Schumann, 70s-eroticasoundtracks en old school hip hop en een vleugje Sinksenfoor.

di 9 feb 2016 20:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

Gratis

Bijkomende info

RESERVATIE VERPLICHT (ONLINE OF VIA STUK ONTHAAL)
BEPERKTE CAPACITEIT

Tags

artefact