Lezing
Mircea Cantor & Siemen Van Gaubergen

Artist Talk

Mircea Cantor (°1977, RO) is een kunstenaar van Roemeense afkomst, die woont en werkt vanuit Parijs. Zijn multidisciplinaire praktijk kan in eerste instantie gelezen en begrepen worden in termen van (een zoektocht naar) visuele poëzie, meditatie en spiritualiteit. Motieven zoals knopen, touwen, maar ook vingerafdrukken, fauna en flora, vlaggen, vliegtuigen en engelen komen steeds opnieuw terug, en vormen zo een dichtgeweven en rizomatisch oeuvre. In deze artist talk gaat Cantor in dialoog met curator Karen Verschooren over zijn solotentoonstelling in STUK: Am I Really Free?. De expo, zijn eerste overzichtstentoonstelling in België, toont een zorgvuldige selectie films, fotografie en tekeningen die doet nadenken over de vrijheid van onze bewegingen in de ruimte, het traceren en opvolgen, het opleggen van grenzen en beperkingen, en het uitdagen of doorkruisen hiervan.

Siemen Van Gaubergen is een Belgisch kunstenaar die sinds 2018 resideert in de Cas-co studio’s. In zijn praktijk onderzoekt hij de status van hedendaagse beelden en de manier waarop we ze waarnemen. Verhalen, feiten, weetjes vormen regelmatig de veellagige achtergrond waartegen zijn beelden vorm krijgen. In de creatie van zijn werk maakt hij gebruik van bestaande of eigen foto’s, videobeelden, instructiebladen, taal en grafische tekens. Het resultaat zijn veelal complexe beelden die vragen om bekeken en herbekeken, ontraadseld, te worden. Van Gaubergen gaat in zijn lezing dieper in op zijn praktijk naar aanleiding van zijn solotentoonstelling in STUK.

In het kader van de opening expo's Mircea Cantor - Am I really free? & Siemen Van Gaubergen -Entitled (pizza) (7.10.20)

De lezingen maken deel uit van Let's Talk Leuven, een platform voor Artist Talks in Leuven, met steun van Stad Leuven.

De openingsavond is helemaal volzet, de reservaties zijn dan ook afgesloten. Wie niet reserveerde verwelkomen we graag op een van de andere expodagen.


TIMING OPENINGSAVOND

18:00 Bezoek expo Mircea Cantor (groep 1)
19:00 - 19:50 : Artist Talks in STUKcafé
20:00 Bezoek expo Mircea Cantor (groep 2)
21:00 Bezoek expo Mircea Cantor (groep 3)
19:00 - 22:00 : Receptie in STUKcafé (zittend)

wo 7 okt 2020 19:00

Locatie

STUKcafé

Taal

Engels

Bijkomende info

De openingsavond is helemaal volzet, de reservaties zijn dan ook afgesloten. Wie niet reserveerde verwelkomen we graag op een van de andere expodagen.