Ben Rivers. Look Then Below (video still). Courtesy of the artist
Geluid   /   Concert   /   Film

Ben Rivers & Christina Vantzou

Live soundtrack bij een buitenaardse cinema-ervaring: een adembenemend filmconcert

➤ Cinema ZED STUK
➤ 21:30-22:00
➤ Voorstelling met gesloten deuren. Wees op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten. Geen drank toegelaten in de zaal.

Elektroakoestisch componiste Christina Vantzou is geen onbekende in STUK. Afgelopen november presenteerde ze haar nieuwste album N°5 in Studio STUK Manhattan. Op 12 oktober verwelkomen we haar opnieuw voor een live uitvoering van de score die ze componeerde voor Look Then Below, een film van Brits kunstenaar en filmmaker Ben Rivers.

In Look Then Below laat Rivers futuristische wezens opduiken uit de diepten van de aarde in een griezelig landschap vol rook. De film werd opgenomen in de uitgestrekte, donkere gangen van de grotten van Wookey Hole in Somerset. De onderaardse wereld van kamers, uitgehouwen doorheen de tijd, bevatte ooit overblijfselen van verloren beschavingen. In Look Then Below wordt de plek bewoond door een soort, geëvolueerd uit onze ecologische tragedie, in een toekomstige onderaardse wereld.

Laat je meeslepen door de emotionele en intuïtieve ruimtes die Vantzou weet te creëren met de geluiden van een koor, synthesizers, wervelende strijkers en elektronica; een perfecte match met Rivers' buitenaardse filmische ruimtes.

Locatie

Cinema ZED STUK

Prijs

1 ticket voor de hele avond

GRATIS met KU Leuven Cultuurkaart
€16 zonder KU Leuven Cultuurkaart

KOOP HIER JE TICKETS