Geluid   /   Concert

claire rousay / Radio Hito • OPEK

Intieme luisteravond in de panoramische rotonde van OPEK met claire rousay, componist van het alledaagse geluid, en Radio Hito’s Italiaanse keyboard songs.

➤ Zaterdag 9 april 2022 - 20:00
➤ OPEK Rotonde - Adres: Vaartkom 4, 3000 Leuven
➤ Tickets: €12 / €8
➤ Zittend concert
➤ Toegankelijkheid: De ruimte is toegankelijk voor personen met een rolstoel (lift).

PROGRAMMA

20:00 deuren
20:15 Radio Hito
21:00 claire rousay
22:00 einde

De Amerikaanse componist claire rousay haalt inspiratie uit persoonlijke ervaringen en alledaagse klanken: voicemails, het geluid van simpele handelingen, omgevingslawaai, nauwelijks verstaanbare gesprekken. Badend in opwellende drones en half-vergeten melodieën van akoestische instrumenten maakt ze hiermee suggestieve klanklandschappen waarin je bij elke luisterbeurt nieuwe details ontdekt. De poëzie ervan zit ‘m in het samengaan van storytelling en abstractie, herkenbaarheid en mysterie, song en textuur, voor- en achtergrond. Rousay heeft de gave om bij haar publiek persoonlijke herinneringen en emoties te triggeren zonder dit al te veel te willen sturen met een narratief. Haar nieuwe album everything perfect is already here verschijnt in april 2022 bij Shelter-Press, het label van Félicia Atkinson. De plaat omvat twee langgerekte composities die opgebouwd zijn rond flarden opnames van viool, harp en piano.

De in Brussel wonende vocalist, schrijver en kunstenaar Radio Hito brengt delicate melodieën met een loepzuivere zangstem. Haar Italiaanse teksten zijn gebaseerd op bestaande gedichten. In combinatie met simpele keyboard-patronen en elektronische randjes levert dat een heel kenmerkende stijl op. Haar laatste album Voce Lillà kwam in 2021 uit bij KRAAK. Voor de gelegenheid nodigt Radio Hito side man Maoupa Mazzocchetti uit, die haar live performance zal verrijken met kleurrijke trompet- en elektronica-klanken.

Bij de komende voorstellingen en concerten storten we een deel van de ticketinkomsten integraal naar Oekraïne 12-12.

za 9 apr 2022 20:00

Locatie

OPEK Rotonde
  • Vaartkom 4
  • 3000 Leuven

Prijs

€12 (basis)
€8 (reductie)