© Anna van Kooij
Dans
Sigrid Stigsdatter Mathiassen

Cold Hawaii

Met gebroken hart laveert de Deense Sigrid Stigsdatter Mathiassen door middel van beweging en geluid, woorden en songs tussen de harde realiteit en de zachte werelden van haar verbeelding.

➤ STUK Soetezaal
➤ Donderdag 14.09 - 21:00 & 22:30
➤ Vrijdag 15.09 - 20:30 & 22:00
➤ Voorstelling met gesloten deuren. Wees op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten. Geen drank toegelaten in de zaal. / Performance with closed doors. Be on time, latecomers won’t be allowed to enter. No drinks allowed in the space.

In Cold Hawaii verkent de Deense Sigrid Stigsdatter Mathiassen de eindeloze leegte, het genot en de ruimte van pauze en stilte nadat iets kapot is gegaan. Zoals hartenpijn komt en gaat, zo creëert Stigsdatter een personage dat opkomt en weer verdwijnt. Met beweging, geluid en woorden beweegt ze tussen de harde realiteit en de zachte werelden van haar fantasie.

Cold Hawaii is als een esoterische roman waarin fictie de werkelijkheid opnieuw verbeeldt. Het is een paradox en een mythe die de confrontatie zoekt tussen het verlangen om zich bloot te geven en op zichzelf te zijn, om verlegen te zijn en erover te gaan, om iemand en niemand te zijn, om wild en sereen te zijn. Een solo vol hartzeer, teleurstelling en afwijzing.

Sigrid Stigsdatter Mathiassen is choreograaf, performer en vocalist. Ze woont en werkt vanuit Kopenhagen en Amsterdam. Ze voltooide haar studies aan de SNDO in 2017. Haar artistieke praktijk beweegt zich op de grens van werkelijkheid, fantasie en fictie. Ze zet woord en stem, dans en geluid in in haar onderzoek naar het vrouwelijk lichaam, vrouwelijke erotiek, sensualiteit en machtsverhoudingen.

Sigrid is lid van Jacuzzi Dance Space in Amsterdam, maakt deel uit van het schrijfcollectief Awful en is sinds kort lid van Dance Cooperative in Kopenhagen. Naast het maken van haar eigen werk, werkt ze als adviseur en performer voor andere kunstenaars.

“Cold Hawaii is like that avant-garde dessert: highly bizarre yet astoundingly rich in flavour.”

(Springback Magazine)

Credits

Concept, choreografie en performance Sigrid Stigsdatter Mathiassen | Muziek Lora Deniz | Kostuums Ginta Tinte | Dramaturgie Antonia Steffens | Artistiek advies Merel Heering en Kristin De Groot | Techniek en lichtontwerp Edwin van Steenbergen | Video en trailer Paul Sixta | Fotografie Anna van Kooij | Speciale dank aan Andreas Hannes, Tiana Hemlock-Yensen, Charlie Laban Trier, Carolien Verduijn, Annejon Okhuijsen | Productie Dansateliers Rotterdam, Azkuna Zentroa (Bilbao, ES) | Financiële steun Gemeente Rotterdam
do 14 sep 2023 21:00
do 14 sep 2023 22:30
vr 15 sep 2023 20:30
vr 15 sep 2023 22:00

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

Dagticket STUK START

Tickets donderdag

Tickets vrijdag