Geluid   /   Concert

Consouling presents: Slumberland + YODOK III

Melancholische drone rock en een installatie-concert: twee nieuwe releases op het label Consouling Sounds voorgesteld in première.

Al meer dan tien jaar staat het Gentse label Consouling Sounds garant voor kwalitatieve releases in postrock, doom en ambient. In STUK stellen ze in première twee nieuwe albums voor van Slumberland en YODOK III.

Het Belgische trio Slumberland is het project van muzikant en filmmaker Jochem Baelus (ex Echo Beatty). Baelus bouwt al jaren aan een indrukwekkende houten constructie met daaraan de meest uiteenlopende klinkende instrumenten bevestigd, zoals haardrogers met mondharmonica’s, vervormde breinaalden, super 8-projectoren en een assemblage van drum- en naaimachines. Zo lapt hij alle grenzen tussen experimentele rock, instrumentenbouw en installatiekunst aan zijn laars. Baelus laat zich vergezellen door de repetitieve ritmes van drummers Frederik Meulyzer en Alfredo Bravo (bekend van Flying Horseman). Voor hun tweede album, dat in februari 2019 verschijnt, doken ze in de studio met Radwan Ghazi Moumneh van Jerusalem In My Heart.

Het Zweeds-Noors-Belgische trio YODOK III laat zich kenmerken door een eigenaardige bezetting van drums, gitaar (Dirk Serries!) en tuba. Live brengen ze lang uitgesponnen composities die extatisch opbouwen rond een dense harmonische wolk, waarbij alle sluizen tussen dronerock, vrije improvisatie en minimalisme worden opengezet. Hun nieuwe worp verschijnt in januari 2019 en wordt voorgesteld in Belgische première.

Bij deze double bill voelt de Leuvense radiozender Radio Scorpio zich als een vis in het water. Scorpio zendt dan ook de volledige avond uit op 106 FM en De Geluidsarchitect verzorgt de muziek voor en na de concerten.

Klinkt als: Swans, Godspeed You! Black Emperor, Motorpsycho

do 24 jan 2019 20:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

Kassa
€14 basis
€10 STUKkaart / cultuurkaart

VVK
€12 basis
€8 STUKkaart / cultuurkaart

Bijkomende info

TIMING

20:00 doors + De Geluidsarchitect
20:15-21:00 YODOK III
21:00-21:15 De Geluidsarchitect
21:15-22:15 Slumberland
22:15-23:00 De Geluidsarchitect

23:00 curfew

Tags

première