© Jubal Battisti
Dans
Meg Stuart / Damaged Goods & Dance On Ensemble

Creation 2024

Op de vraag hoe we onze rollen overstijgen en heruitvinden, zoeken twee choreografen en een muzikante naar een gedeelde taal.

STUK i.s.m. 30CC

Choreograaf Meg Stuart en Dance On Ensemble-danser Omagbitse Omagbemi maken samen met componist en muzikant Mieko Suzuki een voorstelling binnen de Dance On serie Encounters. Deze nieuwe creatie roept fundamentele vragen op: wat betekent het om een creatief proces te delen? Hoe verhoudt een choreografisch verlangen zich tot vrije interpretatie? Hoe kunnen we onze rollen overstijgen en heruitvinden?

Meg Stuart heeft haar eigen lichaam altijd beschouwd als een proeftuin. Door zelf in haar voorstellingen te dansen ontmantelt ze intuïtief de choreografische principes die ze probeert te articuleren. Omagbemi biedt een ander perspectief op die zoektocht. Achter de rauwe lichamelijkheid die Stuarts stijl kenmerkt, ziet zij eerst en vooral een ingetogen zorgzaamheid en aandacht voor detail. Door te spelen met deze schijnbare tegenstelling zoeken de drie kunstenaars een gedeelde taal. Ze bouwen, transformeren en bewegen zich zo in de richting van een groepsportret dat net buiten bereik blijft.

CREDITS

choreografie Meg Stuart met Omagbitse Omagbemi, Meg Stuart, Mieko Suzuki livemuziek Mieko Suzuki scenografie Nadia Lauro lichtontwerp Nico de Rooij kostuumontwerp Claudia Hill dramaturgie Igor Dobricic artistieke assistentie Luna Luz Sanchez, Valentin Braun technisch coordinator Tom De Langhe productie Damaged Goods en DANCE ON / Bureau Ritter coproductie Théâtre Garonne – scène européenne Toulouse, Centre Chorégraphique National d’Orléans, HAU Hebbel am Ufer Berlijn, Tanzquartier Wien, PACT Zollverein Essen, Kunstencentrum VIERNULVIER Gent, Perpodium met de steun van Goethe-Institut en de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid via Cronos Invest de residentie in Orléans wordt ondersteund door Culture Moves Europe, een project gefinancierd door de Europese Unie en Goethe-Institut Damaged Goods wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Meg Stuart/Damaged Goods is artist-in-residence in Kunstencentrum VIERNULVIER (Gent) DANCE ON is een project van Bureau Ritter gUG, wordt ondersteund door de Duitse Regeringscommissaris voor Cultuur en Media, het Senaatsdepartement voor Cultuur en Europa van de deelstaat Berlijn en mede ondersteund door het Creative Europe programma van de Europese Unie als onderdeel van DANCE ON, PASS ON, DREAM ON

do 16 jan 2025 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€26 basis
€22
STUKkaart
€13
Cultuurkaart / -19 jaar

Abonnement samenstellen? klik hier
STUKkaart kopen? klik hier

Voorstelling uitverkocht of wachtlijst? Mogelijk zijn er nog tickets beschikbaar via 30CC.