© Herman Sorgeloos
Dans
Jérôme Bel & tg STAN

Dans voor actrice (Jolente De Keersmaeker)

Actrice Jolente De Keersmaeker laat via dans haar verbeeldingskracht spreken.

Van 19 tot 26 september vindt het WK Wielrennen plaats in ons land. Leuven is de aankomstplaats van de 5 wegritten, tussen 23 en 26 september.
Het centrum van Leuven, inclusief STUK, is in die periode moeilijk bereikbaar - vermijd de auto en kom zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.
Welke zones op welk moment (niet) bereikbaar zijn vind je via de website van de Stad Leuven.

Voor Dans voor actrice vroeg de Franse choreograaf Jérôme Bel aan ervaren actrices of ze stukken uit de moderne dans wilden vertolken. Bij gebrek aan technische danskwaliteiten, focussen actrices zich bij het dansen eerder op een interpretatie van de choreografie dan op een perfecte uitvoering van de bewegingen. Vorm ruimt plaats voor betekenis, uiterlijke kenmerken voor verinnerlijking, uitbeelding voor ervaring, het spektakel voor de gebeurtenis. Het is net die kwetsbaarheid die Bel interesseert.

Bel nodigt actrice Jolente de Keersmaeker (tg STAN) uit om een eigen interpretatie te maken van iconische danssolo’s - van Isadora Duncan tot Pina Bausch. Een intimistisch en uiterst persoonlijk recital van uiteenlopende solo’s uit de hedendaagse dansgeschiedenis, op het snijvlak van dans en theater, van choreografie en taal, van beweging en woorden, van lichaam en verbeelding.

Credits

concept Jérôme Bel | met Jolente De Keersmaeker | productie tg STAN | coproductie R.B. Jérôme Bel, tg STAN, CAMPO
di 21 sep 2021 20:30

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs