Geluid   /   Concert

Nieuwe datum: Dijf Sanders + Wacław Zimpel + HUNA Sounds

Dit concert is verplaatst naar 15 oktober.

Het concert was aanvankelijk gepland voor 17 maart, maar werd zoals alle andere activiteiten in STUK geannuleerd vanwege het coronavirus. Alle gekochte tickets voor de oorspronkelijke datum zijn terugbetaald, en kunnen dus niet worden gebruikt voor de nieuwe datum.

Na zijn succesvolle album Java (2017), een muzikale trip door Indonesië, trok componist en multi-instrumentalist Dijf Sanders naar een ander deel van de wereld: Nepal. Gewapend met een opnametoestel reisde hij door het Himalayaland om de Nepalese, Tibetaanse, Chinese en Indiase cultuur te registreren. Met dit geluidsmateriaal creëerde Dijf een muzikaal universum samen met drummer Simon Segers, saxofonist Mattias De Craene en sitarspeler Nicolas Mortelmans. Het resultaat is een gloednieuw album getiteld Puja, vol bezwerende trance waar voodoo ritmes, exotische toonladders en monnikengezang samenkomen. Namaste!

De Poolse componist en klarinettist Wacław Zimpel wordt gezien als één van de meest originele talenten van zijn land. Met allerhande blaasinstrumenten, gaande van de klarinet tot de khaen (een mondorgel uit Laos), meandert hij tussen stijlen als free jazz, minimalistische elektronica en roots-muziek van overal ter wereld. Zijn tweede release Massive Oscillations verschijnt op 31 januari en is een hypnotiserende trip gebaseerd op experimenten met de historische synthesizers van de Willem Twee studio in Den Bosch.

HUNA Sounds is een Gents collectief met een passie voor eclectische muziek van overal ter wereld. Als promotoren verwelkomden ze kleurrijke acts als Dengue Dengue Dengue, Altın Gün, DJ Marcelle en Ammar 808 op diverse locaties. In hun DJ-sets flansen ze maghrebijnse synths, Arabische techno en Afrikaanse disco in één geurige cocktail.

do 15 okt 2020 20:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

Kassa
€14 basis
€10 STUKkaart / cultuurkaart

VVK
€12 basis
€8 STUKkaart / cultuurkaart