© Anne Van Aerschot
Dans
Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

Drumming

Drumming (1998) is een van Anne Teresa De Keersmaekers meest iconische choreografieën, gemaakt op de gelijknamige minimalistische partituur voor percussie van Steve Reich. Rosas brengt de hypnotiserende voorstelling in de unieke setting van de Velodroom.

Drumming (1998) is een van Anne Teresa De Keersmaekers meest iconische choreografieën, gemaakt op de gelijknamige minimalistische partituur voor percussie van Steve Reich. De muziek vertrekt vanuit één enkel ritmisch motief, dat zich vermenigvuldigt en ontplooit in een rijke variëteit aan texturen van drums, hout, metaal en stem. Reich drijft de techniek tot het uiterste: door kleine versnellingen ontwrichten de muzikanten bijna onmerkbaar hun unisono waardoor er een eindeloos spel van canons ontstaat. In de dans ontstaat de choreografische complexiteit op een gelijkaardige manier: op één enkele bewegingszin worden eindeloze variaties in tijd en ruimte toegepast. Wanneer de muziek stopt en de lichamen tot stilstand komen, beseft de toeschouwer wat hij heeft meegemaakt: een golf van pure dans en pure klank, een draaikolk van levensenergie. En dat in de unieke setting van de Velodroom!

choreografie Anne Teresa De Keersmaeker gedanst door Rosas gecreëerd in 1998 met Iris Bouche, Bruce Campbell, Marta Coronado, Alix Eynaudi, Fumiyo Ikeda, Martin Kilvády, Oliver Koch, Cynthia Loemij, Roberto Oliván de la Iglesia, Ursula Robb, Taka Shamoto, Rosalba Torres muziek Steve Reich ‘Drumming’ decor & licht Jan Versweyveld kostuums Dries Van Noten assistenten choreografie herneming Cynthia Loemij, Fumiyo Ikeda, Ursula Robb, Jakub Truszkowski, Clinton Stringer repetitieleiding Cynthia Loemij, Fumiyo Ikeda artistieke coördinatie & planning Anne Van Aerschot productie 1998 Rosas, De Munt / La Monnaie (Brussel), La Bâtie - Festival de Genève coproductie De Munt / La Monnaie (Brussel), Sadler's Wells (London), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg Rosas wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap en door de stichting BNP Paribas

vr 3 jun 2022 20:00
za 4 jun 2022 20:00
zo 5 jun 2022 16:00
di 7 jun 2022 20:00
wo 8 jun 2022 20:00
do 9 jun 2022 20:00
vr 10 jun 2022 20:00

Locatie

Velodroom

Prijs

€ 24/20 (zittend)
€ 20/16 (staand)

Meer dan vijf voorstellingen?
Klik hier voor abonnementen