Geluid   /   Concert

Echo Collective plays Jóhann Jóhannsson ‘12 Conversations with Thilo Heinzmann’ [uitverkocht]

Het gerenommeerde postklassieke strijkkwartet brengt een ode aan de Ijslandse componist Jóhann Jóhannsson.

‘Post-klassiek’, ‘neo-klassiek’, of ‘niet-klassiek’: het kan Neil Leiter en Margaret Hermant, aka Echo Collective, eigenlijk niet veel schelen hoe je hun muziek noemt. Als klassiek geschoolde muzikanten met een oor voor experiment verkent het strijkkwartet al jaren de grenzen tussen klassiek en pop. In het verleden werkte Echo Collective samen met de grootste componisten uit het genre, zoals Nils Frahm, Joep Beving en de Ijslandse componist Jóhann Jóhannsson. Die laatste overleed jammer genoeg in 2018. Vlak voor zijn dood vroeg Jóhannsson aan Echo Collective om 12 Conversations With Thilo Heinzmann op te nemen. Deze verzameling van twaalf uitgepuurde composities werd gecomponeerd als soundtrack voor het werk van de Berlijnse beeldende kunstenaar Thilo Heinzmann. Zo brengt STUK een ode aan de Ijslandse grootmeester die in het verleden drie keer in ons huis speelde.

PRAKTISCH
INGANG via de Schapenstraat.
Concert met gesloten deuren - laatkomers kunnen niet meer binnen.
Deze avond is uitverkocht, er is geen avondkassa.
Een mondmasker is verplicht, ook tijdens de voorstellingen.
Volg de afspraken die je vindt in onze FAQ.


TIMING

20:00 deuren
21:00 Echo Collective plays Jóhann Jóhannsson - 12 Conversations with Thilo Heinzmann

Dit event maakt deel uit van het programma De Anderhalvemetersessies, het sluitstuk van De Zomer van 2020 – Samen in Leuven, met een programma vol muziek, theater, film, familievoorstellingen en rondleidingen. Tickets vanaf 17 juli 10:00 via leuven.be of aan bij Visit Leuven, Naamsestraat 3, in Leuven.

za 22 aug 2020 21:00

Locatie

STUK Binnenplein

Bijkomende info

UITVERKOCHT

Zeer beperkte capaciteit

Denk in bubbel, koop in bubbel, zit in bubbel. We organiseren ons zaalplan volgens jouw reservatie.
Wil je samen zitten? Maak dan 1 reservatie voor je hele bubbel, en kom ook samen toe op de avond zelf, dan leiden onze medewerkers je naar de ideale plek.