© Elissa Crowe
Geluid   /   Concert

Elsewhere #10: Hannah Epperson + AUDRI

Tiende editie van Elsewhere in het teken van vrouwelijke vocalisten met oor voor elektronica

Voor de attente Leuvenaar is de Canadese violist en singer-songwriter Hannah Epperson geen onbekende artiest meer. Vorige zomer blonk ze uit tijdens Baramuze in Museum M, toen ze tot ieders verbazing een uitverkocht concert speelde. STUK en 30CC grijpen dan ook deze kans aan om haar opnieuw naar Leuven te brengen. Hannah Epperson is klassiek opgeleid, volgde fiddle-les. Ze brengt indiepop met viool, pakt live graag uit met loopstation en haar onmiskenbare stem is onweerstaanbaar mooi. Ze werkte al samen met Julianna Barwick (niet onbekend bij STUKpubliek) en Porcelain Raft, maar weet sinds de release van haar knappe debuutplaat Upsweep ook onder haar eigen naam de nodige potten te breken. Dit jaar verscheen de opvolger Slowdown, een album dat net als het voorgaande op een zeer bijzondere manier is samengesteld. Er staan telkens twee versies van hetzelfde nummer op, alsof je naar twee verschillende personages luistert: Amelia tekent voor de popnummers, terwijl Iris kiest voor een klassiek jasje.

Ook de Leuvense singer-songwriter AUDRI is geen onbekende meer voor de Leuvense luisteraars. De combinatie van smeuïge jazz-vocals met subtiele elektronica leverde haar in 2016 al de award op van ‘Most Promising Artist’ op de Red Bull Elektropedia Awards. Haar eerste single Midsummer is een sepia kleurige zomertrack om bij weg te dromen en kondigt een debuut-EP aan die verschijnt in oktober 2018.
Klinkt als: Feist, Andrew Bird, Julia Holter

Voor de tiende keer brengen STUK, 30CC, Erfgoedcel Leuven & KU Leuven Dienst Cultuur muziek op Leuvense locaties met een rijke geschiedenis.

STELPLAATS is een tijdelijke invulling van de oude stelplaatsen (of garage voor kleine herstellingen) van De Lijn, in de buurt van het station van Leuven. Op verschillende manieren is deze locatie een buitenbeentje in de reeks plekken die Elsewhere tot nu toe bezocht; zo zal je hier geen middeleeuwse funderingen of ornamenten vinden, en is de inboedel ook niet van bijzondere historische waarde. Het is een eerder bruut en ruw gebouw dat, ondanks zijn nieuwe invulling, nog steeds een stille getuige is van de tijd dat hier dagelijks motoren brulden, chauffeurs rustten tussen hun shifts en olie werd ververst.

Sinds het voorjaar van 2018 raast er een nieuwe, jeugdige golf door de vele hallen en kamertjes die het gebouw rijk is. STELPLAATS is intussen de tijdelijke thuisbasis van verschillende jeugdige initiatieven die er volop mogen experimenteren met hun idee of concept. Zo huisvest het gebouw intussen een hout- en metaalbewerkingsatelier, een skatepark, repetitieruimtes voor jonge muzikanten, een zeefdrukatelier, ... en gaan er ook tal van eenmalige evenementen door. Op 13 november richten we de grootste hal, met zijn kenmerkende sleuven de meest iconische plek van het gebouw, in tot een tijdelijke, intieme concertzaal.

di 13 nov 2018 19:00

Locatie

Stelplaats
  • Vuurkruisenlaan 6
  • 3000 Leuven

Prijs

Kassa
€ 14 Basis
€ 12 STUKkaart / Cultuurkaart KU Leuven
VVK
€ 12 Basis
€ 10 STUKkaart Cultuurkaart KU Leuven

Bijkomende info

TIMING
19:00 Rondleiding
Inschrijven verplicht via erfgoedcel@leuven.be

20.15 concert AUDRI
21.00 pauze
21.15 concert Hannah Epperson

22.05 einde