Geluid   /   Concert

Félicia Atkinson / Merope

Neem een warm bad van dromerige fluisterlandschappen en spirituele Litouwse ambient-folk in de barokke Zwartzusterkapel

PROGRAMMA

20:00 deuren
20:15 Merope
21:00 Félicia Atkinson
22:00 einde

Zittend concert met bar - betalen kan alleen digitaal (Payconiq of Bancontact)

De Franse muzikant, kunstenaar en Shelter Press-oprichter Félicia Atkinson is een begrip in de avontuurlijke muziekscene. In haar mysterieuze muzikale universum zweven deep listening, ruis, ASMR-gefluister, stilte, natuurlijke field recordings en elektroakoestische compositie door elkaar als abstracte substanties. Een concert van Atkinson is een psychoakoestische trip die je de tijd doet vergeten. In de galmende Zwartzusterkapel zal zij een concert brengen met stem, vibrafoon, Fender Rhodes en elektronica, met knipogen naar haar nieuwe album Image/Language, dat in de lente van 2022 verschijnt.

Het ensemble Merope maakt atmosferische composities waarin ze Litouwse volksmuziek onderdompelen in warme ambient en elektronisch geluidsexperiment. De spirituele melodieën van Indrė Jurgelevičiūtė (zang en kanklės) vloeien wonderbaarlijk over in het onwereldse gitaar- en synthesizerspel van Bert Cools. Voor hun laatste album Salos, dat uitkwam bij het label STROOM, sloegen ze de handen in elkaar met het 24-koppige kamerkoor Jauna Muzika uit Vilnius. Een warme en kleurrijke luisterervaring die tegelijk hedendaags als diepgeworteld in de traditie aanvoelt.

vr 25 feb 2022 20:00

Locatie

Zwartzusterkapel, Zwartzusterstraat z/n Leuven

Prijs

€12 (basis)
€8 (reductie)

Bijkomende info

Toegankelijkheid : De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel - spreek aan de ingang even een STUKmedewerker aan en we laten je binnen.