Geluid   /   Concert   /   Nightlife

FABRIK On Tour eindfeest met Gloom Club, Sardien, OVERLAST, Club Stout & Grid

Na een jaar toeren keert FABRIK terug naar Leuven, samen met de vrienden die we onderweg gemaakt hebben. Nog één laatste keer zet FABRIK jongerencultuur in de spotlight, niet alleen aan de hand van artistieke en muzikale programmatie, maar ook door een unieke samenwerking tussen zes collectieven: FABRIK (Leuven), Gloom Club (Brussel), Sardien (Hasselt), Club Stout (Brugge), Grid (Gent) en OVERLAST (Antwerpen) slaan de handen in elkaar om een straf dag- en nachtprogramma bij elkaar te boksen en een aantal jonge kunstenaars voor te stellen.

PRAKTISCH

➤ Zaterdag 4 november 2023 - 19:00
➤ STUKcafé & STEK - Naamsestraat 96, Leuven
➤ Tickets → Pay what you can: €5 - €10 - €15
➤ Alle concerten zijn staand en met open deuren.

PROGRAMMA

STUKcafé
Curated by Fabrik, Sardien & Overlast

19:00 doors + FABRIK residents warm-up set (dj)
20:00 Poppy Whispers (live)
21:30 Lip Service (live)
23:00 DOORGEROOKT (live)
00:00 Egidius (live)
01:00 Robbe de Pestel (dj)

STEK
Curated by Club Stout, Grid & Gloom Club

20:30 doors
20:45 Bothlane (live)
22:15 Zulu (live)
23:00 Gloom Club B2B Grid B2B Club Stout (dj)
04:00 end

Paviljoenenzaal

17:00-23:00
Video art by June Rausenberger & Nina Anin
Installation by Mirthe Tibos

• Poppy Whispers
(fr/be, live)

Toen ik 6 jaar oud was, had ik een Griekse vriendin die Poppy heette. Zij sprak geen Frans, ik geen Grieks, maar toch brachten we uren door op het betonnen opstapje bij de ingang van haar moeders huis, elkaar geheimen toe fluisterend.

• Lip Service
(be, live)

Lip Services songs zijn sick en het is aanstekelijk: blootstelling aan hun afbrokkelende grooves, kleverige melodieën en zure gitaren kan leiden tot gebroken popharten en struikelende dansbenen. Hun twee EP’s konden al op lof van Studio Brussel, Radio 1, Humo, Dansende Beren, Indiestyle en daMusic rekenen. Met debuutplaat ‘Funny Face’, die begin 2023 uitkwam, vestigde de band zich helemaal als leveranciers van eigenzinnige, gewiekste popmuziek met een scherp randje.

• DOORGEROOKT
(nl, live)

DOORGEROOKT is muziek gemaakt door Huy Le en Mo Bode. De rokerige composities van het speelse duo verschijnen als een bonte verzameling synthpatronen, stuwende bassen en obscure testapparatuur: de ideale soundtrack voor een sciencefictionfilm uit een vervlogen tijdperk. Uit Rotterdam.

• Robbe De Pestel
(be, dj)

Robbe De Pestel staat meestal achter de booth als deel van het tweekoppige r.d.p.t.v. Ergens op de grens tussen tribal, experimentele muziek, post-punk en wave. Vooral eighties stuff of dingen die geïnspireerd zijn door muziek uit die tijd. Je zou kunnen zeggen dat zijn solo-project meer elektronisch is, dansbaarder. Ritmische in z’n minimalisme met trance-achtige esthetiek, maar we weten het niet zeker …

• Bothlane
(be, live)

Dit soloproject van drummer Alain Deval is een vruchtbare mix tussen drums en modular synths met roots in trance en dance muziek. Bothlane voelt zich geïnspireerd door techno en rap ritmes en muzikale texturen waarbij een muziek tot stand komt die een mix is tussen bass en techno. Heel veel gemix en geblend dus, geen grenzen, enkel een unieke en levendige aanpak van muziek en geluid.

• ZULU
(fr, live)

De Parijse producer ZULU heeft nog maar zelden de kans gehad om de landsgrens over te steken, maar wanneer we dat geluk hebben, laat hij altijd een indruk na. Verwacht om van heftige breaks en beats over te gaan naar meer atmosferische melodieën en vervolgens terug de storm gegooid te worden.

• Egidius
(be, live)

Deze Leuvenaar is geen onbekende meer. Tijdens zijn live set neemt hij je mee op een muzikale reis waar hij zingt, gitaar speelt en dit alles ondersteund met synths. Gaande van melodieuze techno naar elektronische dreampop. Vele melodieën, maar samengebracht in perfecte harmonie.

• June Rausenberger
(video)

"The search for a place that doesn't exist in our world is very abstract and hopeless. What would make much more sense is searching in a world where I myself have never been."

• Nina Anin
(video)

"The lost drawing ——- Potato whispers The drawings are lost. Only the pictures I have. It makes my friends angry....... sometimes. But I am not sad about it. A sense of freedom gained. A drawing locates unknown, it might not exist. Quantum care. Paper decays, but so do magnetic hard drives. At least I have one worry less on my mind. ‘Apply your mind to yourself’, the frog says. ‘Apple your mind to you’, I babble. I scroll through the photos, searching a pebble on beach. Finding potato origin. Slowly begin. I am sleep. Gibberish dream awakes."

• Mirthe Tibos
(installatie)
In haar installaties speelt Mirthe met flexibele biomorfe sculpturen die zintuiglijke onderdompeling en fysieke aanwezigheid oproepen. Ontworpen om een vredige en rustgevende ruimte te creëren, bieden ze toegang tot sereniteit, ver weg van intense prikkels. De sculpturen zijn er om bezoekers zachtjes naar een staat van rustig bewustzijn te leiden. Mensen zijn vrij om rond te dwalen en gebruik te maken van de objecten. Er zijn geen regels of richtlijnen. Het is er alleen maar om te ontspannen en externe stressoren uit te faseren.

• FABRIK On Tour

De FABRIK TOUR is een initiatief van het Leuvense collectief FABRIK waarbij er een reeks evenementen op poten gezet wordt in samenwerking met vijf collectieven uit vijf steden: OVERLAST (Antwerpen), Grid (Gent), Sardien (Hasselt), Club Stout (Brugge) & Gloom Club (Brussel).

za 4 nov 2023 19:00

Locatie

STEK + STUKcafé

Prijs

Pay what you can: €5 - €10 - €15