Film

Film lounge: Lupe Arens (video) / Mirthe Tibos (scenografie)

Moe-gefeest of gewoon nood aan een rustpauze? Kom hangen in de ‘lounge’ met videokunst en heerlijk zachte kussens.

➤ Labozaal
➤ 19:00-02:00

• Mirthe Tibos
(scenografie)

In haar installaties speelt Mirthe Tibos met zachte sculpturen die zintuiglijke onderdompeling en fysieke aanwezigheid oproepen. Ontworpen om een ​​vredige en rustgevende ruimte te creëren, bieden ze toegang tot sereniteit, ver weg van intense prikkels. De sculpturen zijn er om bezoekers naar een staat van rustig bewustzijn te leiden. Mensen zijn vrij om rond te dwalen en gebruik te maken van de objecten. Er zijn geen regels of richtlijnen. Het is er om te ontspannen en externe stressoren uit te faseren.

• Lupe Arens — The First Sin
(videokunst)

Lupe Arens is geboren in Leuven en studeerde recent af als audiovisueel kunstenaar in Brussel. Ze focust zich als artiest voornamelijk op het maken van kortfilms, fotoprojecten, performances en muziek. Momenteel verdiept Lupe zich in het cureren en organiseren van kunstevenementen. Op het Eindfeest zal ze haar videowerk The First Sin in loop tonen.

The First Sin (2023) is een videowerk dat het beeld van de vrouw in cinema bekritiseert en contextualiseert. Het gebruik van make-up, kostuum, decor en foley geluid creëert een pad dat leidt naar de verschillende referenties binnen dit werk. Duur: 8 minuten.

Locatie

STUK Labozaal