Ben Rivers. Look Then Below (video still). Courtesy of the artist
Expo   /   Film
Ben Rivers & Christina Vantzou

Filmconcert Look Then Below

Elektroakoestisch componiste Christina Vantzou is geen onbekende in STUK. Afgelopen november presenteerde ze haar nieuwste album N°5 in Studio STUK Manhattan. Op 12 oktober verwelkomen we haar opnieuw voor een live uitvoering van de score die ze componeerde voor Look Then Below, een film van Brits kunstenaar en filmmaker Ben Rivers.

In Look Then Below laat Rivers futuristische wezens opduiken uit de diepten van de aarde in een griezelig landschap vol rook. De film werd opgenomen in de uitgestrekte, donkere gangen van de grotten van Wookey Hole in Somerset. De onderaardse wereld van kamers, uitgehouwen doorheen de tijd, bevatte ooit overblijfselen van verloren beschavingen. In Look Then Below wordt de plek bewoond door een soort, geëvolueerd uit onze ecologische tragedie, in een toekomstige onderaardse wereld.

Laat je meeslepen door de emotionele en intuïtieve ruimtes die Vantzou weet te creëren met de geluiden van een koor, synthesizers, wervelende strijkers en elektronica; een perfecte match met Rivers' buitenaardse filmische ruimtes.

Dit filmconcert maakt deel uit van TakeOFF UUR KULtUUR, een minifestival van STUK en KU Leuven Cultuur op donderdag 12 oktober.

Dit filmconcert vindt plaats in het kader van Ben Rivers' eerste solotentoonstelling in België: It’s About Time (STUK Expozaal - 11 okt > 10 dec 2023 - gratis toegang)

CHRISTINA VANTZOU
(°1974, Kansas City, Missouri)

Christina Vantzou is een componiste uit Brussel die zich bezighoudt met tijdsexpansie, sferen en harmonieën door middel van elektronica en akoestische instrumenten.

Haar oeuvre omvat vijf genummerde soloalbums met ambient-klassieke muziek op het Amerikaanse label Kranky, de Multi-Natural LP uit 2020, een uitstapje naar abstracte elektronica en veldopnames uitgebracht door het Belgische label Edições CN, drie full-length albums met John Also Bennett als CV & JAB, en vele andere solo- en samenwerkingswerken.

CREDITS
Film: Ben Rivers. Look Then Below, 2019, 22 mins, S16 transferred to digital.
Narratie: Mark von Schlegell, Geluid: Christina Vantzou

do 12 okt 2023 21:30

Locatie

Cinema ZED STUK

Prijs

€16 (basis)
GRATIS met KU Leuven Cultuurkaart

Onderdeel van TAKEOFF UUR KULtUUR