© Karolina Maruszak
Dans
Anna Karenina Lambrechts

From Gravity to Grace

STUK i.s.m. 30CC

From Gravity to Grace is een onderzoek naar krump – een energieke en expressieve dansvorm waarin rauwe en onderdrukte emoties op een krachtige en geweldloze manier uitdrukking vinden. Anna Karenina verdiept zich in de inhoudelijke en danstechnische aspecten en gaat op zoek naar wat krumping voor haar betekent. De connectie tussen het aardse en het hemelse staat centraal in een poging haar eigen roots te begrijpen, over te brengen en een hogere werkelijkheid aan te raken. Via krump en hedendaagse dans exploreert ze de snijpunten van haar Filippijnse roots en de westerse leefwereld.

From Gravity to Grace is een verhaal over intensiteit en emotionaliteit, over al wat geïnitieerd wordt vanuit een diepe emotionele bron, over het lichaam als drager van emoties en ervaringen. Een poging om wat begraven, onderdrukt of verloren is boven te halen.

Anna Karenina Lambrechts is een danseres uit Leuven. Sinds haar afstuderen aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg /NL), is ze voornamelijk professioneel actief in Brussel. In 2017 startte ze bij Anton Lachky Company en werkte ze mee aan drie producties: Cartoon, Family Journey en Ludum. Bij Ultima Vez is ze te zien in: Go Figure Out Yourself, Traces, Hands do not touch your precious Me en Scattered Memories. Vanaf 2021 buigt ze zich over eigen werk en verdiept ze zich in Krumping. Haar eerste solo performance The Sensual Side verkent de meervoudige gelaagdheid van de persoonlijkheid.

CREDITS

choreografie & dans Anna Karenina Lambrechts bewegingscoaches Hendrickx Ntela, Mike van Alfen dramaturgie Greet Van Poeck lichtontwerp, scenografie Stef Stessel geluidsontwerp Elko Blijweert spreiding Get Down Agency coproductie De Singel, STUK residenties STUK, De Singel, fABULEUS, Corso, Ultima Vez, VIERNULVIER, GC Het Huys, Het Oude Badhuis, De Ruimte, RADAR administratie STUK met de steun van Mestizo Arts Platform & WIPCOOP, RADAR, fABULEUS, Danspunt, Stad Leuven

do 3 apr 2025 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Prijs

€16 basis
€12
STUKkaart
€8
Cultuurkaart / -19 jaar

Abonnement samenstellen? klik hier
STUKkaart kopen? klik hier

Voorstelling uitverkocht of wachtlijst? Mogelijk zijn er nog tickets beschikbaar via 30CC.

Duur

45'