© Marc Wellens
Dans
Alumni 2023 Conservatorium Dans Antwerpen & Iván Pérez

Graduates take stage: JARDÍN

STUK verwelkomt de jongste lichting dansers en choreografen van het Conservatorium Antwerpen. We presenteren het afstudeerproject van de 3de Bachelor Dans. Afgelopen juni creëerden zij JARDÍN in samenwerking met de Spaanse choreograaf Iván Pérez.

JARDÍN is een metafoor voor de kracht van deze groep en haar individuen. Vanuit het inzicht dat gemeenschap wordt bepaald door zowel participatie als aanwezigheid, zetten de performers zich met verve in voor deze reis. Op weg naar een onvermijdelijk vertrek, werken ze met ideeën over samenwerking, onderlinge afhankelijkheid en risico, uitgedaagd door een altijd aanwezige destabiliserende kracht. Samen creëren ze een ruimte die gekenmerkt wordt door zowel kwetsbaarheid als kracht. Kom en ontdek de frisse energie en het creatief proces van deze talenten van morgen.

De Bacheloropleiding Dans van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is een creatieve omgeving waar gepassioneerde lesgevers en uitvoerende kunstenaars uit diverse hedendaagse danspraktijken, jonge dansers inspireren om hun eigen identiteit als danskunstenaar te ontdekken. Ze stellen studenten in staat om creatieve, performatieve en reflectieve vaardigheden te ontwikkelen om zo open-minded, geëngageerde danskunstenaars te worden.

Sinds september 2018 is de Spaanse choreograaf Iván Pérez artistiek directeur van Dance Theatre Heidelberg (DTH). Binnen Dance Theatre Heidelberg creëert Pérez multidisciplinaire grootschalige werken, promoot hij nieuwe choreografische stemmen en ontwikkelt hij gemeenschappen rondom dans. Met zijn choreografisch werk streeft hij naar het creëren van contemplatieve en emotionele ervaringen, waarbij hij pleit voor een meer humane realiteit.

Pérez is voormalig lid van het Nederlands Danstheater, waar hij in 2011 zijn choreografisch debuut maakte. Sindsdien heeft hij nieuw werk gemaakt voor gezelschappen als het Paris Opera Ballet, Balletboyz, Ballet Moscow, Compañía Nacional de Danza en Dance Forum Taipei. Tussen 2012 en 2016 was hij associate choreographer van het Nederlandse productiehuis Korzo. In 2016 richtte hij in Nederland zijn eigen gezelschap INNE op, waaronder hij verschillende opdrachtwerken creëerde.

Iván komt oorspronkelijk uit Alicante, Spanje. Hij begon met dansen aan het Conservatorium van zijn geboortestad. Uiteindelijk verhuisde hij naar Madrid om zijn studies choreografie en interpretatietechnieken aan de Universiteit Rey Juan Carlos voort te zetten. In de loop der jaren heeft Iván vele prijzen ontvangen voor zowel zijn dansen als zijn choreografie in Spanje en Duitsland.

Credits
Choreography and direction: Iván Pérez
Choreographic assistance: Renan Martins
Created with and performed by: Ella-My Blomdahl, Laure de Dietrich, Mei Li Dong Paez, Nathan Felix, Louka Gailliez, Kika Ilegems, Marta Jamsja, Lentle Tolkatchev, Mira Slootmaekers, Luca Tomaselli
Also created with: Martin Boyer, Rebecca de Toro-Garland Garcia, Julia Kosalka
Music: Dj Bamboo
Tracks and samples: Internal War - Antonio Sánchez; The Anxious Battle for Sanity - Antonio Sanchez; La Bayadere: Andantino - Ludwig Minkus, played by Sofia National Opera Orchestra & Boris Spassov; Bloodstream by The Necks.
Original lighting design: Sylvia Cuyken
Styling costumes: Chris Snik
Artistic Assistance: Yasemin Kandemir, Karel Tuytschaever
Created in the framework of the Bachelor Dance 2022-2023 at AP Hogeschool / Royal Conservatory Antwerp

do 21 sep 2023 20:30

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€ 16/12