© Özge Cöne
Geluid   /   Concert

Hatis Noit • KADOC Kapel

"This is a voice you only need to hear once and you’ll never forget it" — BBC 6 Music

Virtuose Japanse stemkunstenaar in de impressionante barokke KADOC-kapel.


Een organisatie van STUK & 30CC

PROGRAMMA

20:00: deuren
20:30: Hatis Noit
21:30: einde

PRAKTISCH

➤ Vrijdag 02.02 - 20:00
➤ KADOC Kapel, Vlamingenstraat 39, 3000 Leuven
➤ €16 / €12 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)
➤ Zittend concert met gesloten deuren. Kom op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten.
➤ Er is geen bar, maar STUKcafé is open na het concert.
➤ De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel.

• Hatis Noit
(live)

De Japanse vocalist Hatis Noit (Japanse lotusbloem) slaat elk publiek met verstomming dankzij haar fenomenale stem en acrobatische vocale technieken. Ze kan zingen in operastijl, jodelen, diep grommen, soundscapes maken en hypnotiserende composities opbouwen. En dat enkel en alleen met haar stembanden. Haar fascinatie voor stem kwam tot uiting toen ze als 16-jarige een monnik hoorde zingen in Nepal. Sindsdien laat ze zich inspireren door ‘Gagaku’ (Japanse klassieke muziek), Gregoriaanse en Bulgaarse gezangen, avant-garde (Meredith Monk) en pop (Björk). In haar live performances speelt ze met de akoestiek van de zaal en beweegt ze rond als een danser. Vandaar de keuze voor de wondermooi galmende KADOC-kapel. David Lynch is fan. U toch ook?

• KADOC kapel

KADOC staat voor Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving en maakt deel uit van de KU Leuven. Het is een cultureel archief, erkend door de Vlaamse overheid, dat zich toelegt op een veilige bewaring, een optimaal beheer, de dynamische ontsluiting en het wetenschappelijk onderzoek van het historisch erfgoed van religie, voor zover die een impact heeft op cultuur en samenwerking.

KADOC beheert onder meer archieven, publicaties en audiovisueel materiaal van verschillende religieuze congregaties en orden (zoals de jezuïeten en minderbroeders), politieke partijen en middenveldorganisaties (zoals de christelijke arbeidersbeweging en de boerenbond), jeugdbewegingen (zoals Chiro en KAJ), culturele organisaties (zoals het Davidsfonds) en onderwijsinstellingen (zoals de Sint-Lucasscholen), maar ook van privépersonen (politici, schrijvers, kunstenaars edm). Het onderzoek dat KADOC uitvoert, resulteert onder meer in publicaties en tentoonstellingen. KADOC geeft ook een eigen erfgoedmagazine uit onder de naam Koorts.

KADOC is gehuisvest in het voormalige minderbroedersklooster met een laatbarokke kapel, de Onze-Lieve-Vrouw ter Koortskapel. De kapel werd in 1730 voltooid en was een mariaal bedevaartsoord. Ze werd in de jaren 1860 aangekocht door de franciscanen die er een klooster tegenaan bouwden. Het complex werd in 1986 door de KU Leuven overgenomen en sinds 1990 heeft KADOC er zijn kantoren, leeszaal en depot. De kapel is momenteel in restauratie. Links van de kapel is ca. 1940 de kleine Laportakapel (genoemd naar architect Frans Laporta) aangebouwd, waar de paters hun individuele mis konden doen

Meer info: www.kadoc.be

vr 2 feb 2024 20:00

Locatie

KADOC-kapel
  • Vlamingenstraat 39
  • 3000 Leuven

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)