© Bart Grietens
Dans
Haider Al Timimi / Antigone

HAVOC

De rauwe explosieve energie van hiphop toont de disruptieve en constructieve kracht van chaos.

STUK i.s.m. 30CC

New York, begin jaren zeventig. De South Bronx staat in brand, letterlijk en figuurlijk. De middenklasse heeft er zich uit de voeten gemaakt, de economie stort in, gebouwen staan leeg en worden gesloopt of in brand gestoken, bendes maken de straten onveilig, zestig procent van de jongeren is werkloos. Ze hebben geen geld om naar een club te gaan, dus palmen ze de straten in met hun sound systems en stukken karton. Ze leggen een vloer en dansen op de break. Ze schrijven hun namen op de muren, ze uiten hun ongenoegen op muziek. Hun verzet tegen het establishment groeit uit tot een cultuur: hiphop.

Het zijn kleine haarden van chaos, die via een rimpeleffect de wetten en wetmatigheden van onze wereld trachten te doorbreken. Of het nu gaat om zonnestelsels of om politiek, om families of om economie: systemen hebben de neiging om zichzelf in stand te houden, zelfs ten koste van de organismen die er deel van uitmaken. De stoorzenders die die systemen ontregelen, zijn uitgerekend de factoren die zorgen dat ze in beweging blijven en veranderen.

In HAVOC neemt Haider Al Timimi de kracht van die stoorzenders onder de loep. De rauwe explosieve energie van hiphop vormt hierbij de leidraad. Met een cast van b-boys en b-girls van topniveau onderzoekt Al Timimi via dans en muziek wat de disruptieve én constructieve kracht van chaos kan zijn. Op de tonen van The Revolution Will Not Be Televised van protestdichter Gil Scott-Heron, gestuwd door woede en hoop.

"Een andere danskunst voor een andere wereld."

Pzazz

Schoolvoorstellingen

do 24 okt 2024 - 10:00 & 13:30

CREDITS

een voorstelling van Antigone choreografie & regie Haider Al Timimi van en met Lewis Cooke, Simon Dejaegere, Abdennacer Leblalta, Adem Ouhaibia, Delanotché, Ines Dumbi dramaturgie Bart Capelle lichtontwerp & scenografie Stef Stessel kostuumontwerp Andrea Kraenzlin geluidsontwerp Niels Vanherpe licht Jonas Lambrigts geluid Siebe Coorevits productie Antigone coproductie Perpodium met de steun van de Tax Shelter van de Belgische federale overheid via Cronos Invest

di 22 okt 2024 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht
wo 23 okt 2024 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€16 basis
€12
STUKkaart
€8
Cultuurkaart / -19 jaar

Abonnement samenstellen? klik hier
STUKkaart kopen? klik hier

Voorstelling uitverkocht of wachtlijst? Mogelijk zijn er nog tickets beschikbaar via 30CC.

Leeftijd

15 - 115 jaar

Taal

Arabisch, Engels en Frans gesproken met Nederlandse boventitels