Infamous Offspring filmstill © Wim Vandekeybus
Dans
Wim Vandekeybus / Ultima Vez

Infamous Offspring

STUK i.s.m. 30CC

Voor zijn nieuwe creatie Infamous Offspring grijpt Wim Vandekeybus terug naar de Griekse mythologie, familiesoaps en archetypische verhalen over de disfunctionele familie rond het godenkoppel Zeus en Hera. Oervertellingen over ouders en kinderen worden in dans, tekst, muziek en film verwerkt tot een fascinerend web van hedendaagse verhalen over jaloezie, wreedheid, uitsluiting en verlangen naar respect en erkenning.

De ouders in Infamous Offspring zijn gefilmde personages die in interactie treden met hun negenkoppige kroost op het podium. Flamenco-icoon Israel Galván speelt de beste vriend van de familie en communiceert enkel via zijn ritmische lichaamsuitdrukking.

De Britse dichteres Fiona Benson - bekend om haar felle, extatische gedichten en duistere verbeelding - vertaalt oude mythes naar de hedendaagse samenleving en mengt plechtigheid en lyriek in de wisselwerking tussen film en podium.

Infamous Offspring is een wereld van energieën, krachten en emoties die op elkaar botsen en waarin de spanningen van de wereld van vandaag doorschemeren.

Credits

choreografie, regie en script Wim Vandekeybus | met 9 dansers van Ultima Vez | productie Ultima Vez | coproductie Teatro Comunale di Ferrara, Théâtres de la Ville de Luxembourg, KVS | met de steun van de Vlaamse Regering, de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid
di 16 jan 2024 20:00
wo 17 jan 2024 20:00

Locatie

30CC/Schouwburg
  • Bondgenotenlaan 21
  • 3000 Leuven

Prijs

Uitverkocht bij STUK, maar er zijn nog tickets via 30CC

Content warnings

In deze voorstelling komen thema's als verkrachting en seksueel geweld voor.

Taal

Engels met Nederlandse boventitels