Maria Iskariot © Agathe Danon
Geluid   /   Concert

INUIT x STUKcafé: Alex Deforce & Charlotte Jacobs / Maria Iskariot (free)

STUK en INUIT presenteren een double bill met eigenzinnige Nederlandstalige muziek

➤ Dinsdag 26.03 - 20:00
➤ STUKcafé
➤ Gratis, maar de capaciteit is beperkt. First come, first served!

TIMETABLE

20:00: Alex Deforce & Charlotte Jacobs — Kwart Voor Straks
21:15: Maria Iskariot

• Alex Deforce & Charlotte Jacobs — Kwart Voor Straks
(live)

“Zou jij zin hebben om iets doen met een gedicht van mij? Voordracht of zingen, of beide, ter experiment … Jij in het Nederlands met een gedicht van mij, ik denk dat dat vonken kan geven!”

Het begon met een schuchter Instagram-bericht, maar intussen hebben de Brusselse nachtdichter Alex Deforce en de Belgisch-New Yorkse muzikant-vocalist Charlotte Jacobs hun eerste album uit bij het label Stroom: Kwart Voor Straks. Muziek en poëzie kwamen zelden zo mooi tot symbiose in ons taalgebied: met aan de ene kant de trage mijmeringen van Deforce, aan de andere kant de uitstekend geproducete stemeffecten van Jacobs. Live krijgt het geheel een theatrale dramaturgie die die van een regulier concert overstijgt, met momenten van stilte, uitbarstingen, projectie en multichannel geluid.

• Maria Iskariot
(live)

Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Het is half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hoopvolle hopeloosheid in lawaaierig strofe, refrein, strofe. Liefde voor de onbeminden, vijgen na Pasen, maar in de eerste plaats een knieval voor de zondaars. In december 2023 werden ze gekroond tot laureaat van de derde editie van Sound Track. Hun eerste EP EN/EN komt in de lente uit op het Nederlandse label Burning Fik.

di 26 mrt 2024 20:00

Locatie

STUKcafé

Prijs

GRATIS zonder reservatie