Nadah El Shazly © Yazan El Zubi
Geluid   /   Concert

In Vitro 5: Nadah El Shazly / Marija Rasa / Moogy Maserati (dj)

In vitro & STUK in Studio Manhattan:

IV5: Nadah El Shazly & Elvin Brandhi, Marija Rasa & Moogy Maserati (dj)

Egyptische componist-vocalist Nadah El Shazly keert na vijf jaar terug naar België met nieuwe songs, naast delicate downtempo composities van Marija Rasa.

PRAKTISCH

➤ Zaterdag 01.04 - 20:00
➤ Studio Manhattan - Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
➤ €12 / €8 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)
➤ Te combineren met: Elise Eeraerts en Roberto Aparicio Ronda (expo)

PROGRAMMA

19:30 doors + bar
20:00 Marija Rasa
21:30 Nadah El Shazly (solo)
22:00 Nadah El Shazly & Elvin Brandhi
22:30 Moogy Maserati (dj) - café
00:00 end

• Marija Rasa
(live)

Geboren in Litouwen, wonende in Brussel: muzikant en geluidskunstenaar Marija Rasa Kudabaitė werkt in haar praktijk rond sonische spatialisatie, textuur en fragiliteit. Sinds haar opleiding aan Sonologie in Den Haag werkt ze aan een reeks van akoesmatische stukken voor multichannel luidspreker systeem. Hierin bouwt ze fictieve klanklandschappen op met delicate ruis, elektronische geluiden en field recordings van uitzonderlijk stille plekken, zorgvuldig samengesteld met micromontage. Met een quadrafonische geluidsopstelling presenteert Marija Rasa tijdens In Vitro haar nieuwe album sea salt, geschreven onder de naam emer, uitgebracht op het in Chicago gevestigde label Lillerne.

Nadah El Shazly & Elvin Brandhi
(live)

De in Montreal wonende componist en vocalist Nadah El Shazly is één van de belangrijkste stemmen uit de elektronische underground scène van Caïro, Egypte. In haar debuutalbum Ahwar uit 2017 combineert ze de populaire muziek uit haar vaderland met radicaal nieuwe geluiden. Haar melancholische stem meandert over hypnotiserende ritmes en microtonale keyboard-melodieën. Na jaren van touren en componeren voor film werkt Nadah El Shazly momenteel aan een tweede album, waar ze exclusief nieuw materiaal uit zal voorstellen.

Elvin Brandhi is een improviserende tekstschrijver, producer en geluidskunstenaar uit Bridgend, Wales. Ze bouwt atypische beats met field recordings, tape, vinyl, instrument, stem en is een onbevreesde experimentalist en muzikante. Naast haar werk in het vader-dochter-duo Yeah You houdt Brandhi van samenwerkingen allerhande, als onderdeel van Bad@Maths, of in de band BAHK naast Daniel Blumberg. Zaterdag volgt een nieuwe samenwerking: samen met Nadah El Shazly onderzoekt ze de mix tussen elektronica en stem.

Moogy Maserati
(dj)

Moogy Maserati is een Brusselse dj en artiest die love songs, emotionele (hard)core en field recordings mixt in sets die gaan van slaperig tot chaotisch. Of het nu langzaam of snel is, haar mixen komen telkens hard binnen - ideaal voor emotionele nachten.

za 1 apr 2023 20:00

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€12 (basis)
€8 (reductie)