Geluid   /   Concert

Jazz op zondag najaar 2019

Elke zondag (of toch bijna) een gratis jazzconcert of jazz-dj-set in STUKcafé!

15.12 • THE JAZZ KID (DJ)

Jazz-collector en -liefhebber Lander Lenaerts aka The Jazz Kid neemt ons mee op sleeptouw voor een laid-back avond met al wat jazz te bieden heeft.

8.12 • SAMALI

Samali brengt vier opkomende muzikanten samen die een interesse in het nieuwe en grensverleggende gemeenschappelijk hebben. Aan de hand van eigen werk, stukken uit de jazztraditie en improvisaties experimenteren ze met complexe ritmes en melodische structuren die zowel uitnodigend als uitdagend zijn. Lennert Baerts, Karel Cuelenaere, Cyrille Obermüller en Jesse Dockx kennen we van bands als John Ghost, HAST, Orbit Folks, Black Flower, Mamutrio en nog veel meer.

Line up:
Lennert Baerts - sax
Karel Cuelenaere - piano
Cyrille Obermüller - bas
Jesse Dockx - drums

1.12 • JAZZ OP ZONDAG invites LUCA JAZZ

De Jazzafdeling van LUCA – Campus Lemmensinstituut te Leuven is een kleine maar dynamische afdeling aan één van de vier Vlaamse instituten voor hoger muziekonderwijs. De opleiding is rond 1985 opgericht onder impuls van o.a. Bert Joris en Free Desmyter, en is intussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het Belgische jazzlandschap.

VORIGE CONCERTEN DIT SEIZOEN

22.9 • REMEMBER PEPPI

Remember Peppi is de reünie van 5 fearless improvisers die elkaar kennen uit de Belgische underground jazz-scene. Hun interesse en liefde voor het improvisatiespel ontwikkelden ze in Berlijn, meer bepaald in het unieke Peppi Guggenheim.

Expect the unexpected, something different, original and fun!

Line up
Gregor Siedl: tenor sax & FX
Frans van Isacker: alto sax & bas clarinet
Benjamin Sauzereau: gitaar
Lennart Heyndels: bas & FX
Nico Chkifi: drums

29.9 • THE JAZZ KID (DJ)

Na ons gratis openingsfestival STUK START nemen we wat gas terug. Jazz-collector en -liefhebber Lander Lenaerts aka The Jazz Kid neemt ons mee op sleeptouw voor een laid-back avond met al wat jazz te bieden heeft.

6.10 • LORENZO OLA QUARTET

Lorenzo Ola studeert aan het conservatorium Antwerpen en brengt met zijn nieuwe groep een mix van eigen composities en standards.

Line up
Lorenzo Kobina: piano
Sylvain Debaisieux: saxofoon
Oscar Georges: drums
Soet Kempeneer: bas

13.10 • KAMEEL

Kameel is de combinatie van een trio topmuzikanten met een brede muzikale achtergrond. Ze slaan de brug tussen rock & roll, jazz, experimentele muziek met respect voor melodie en compositie.

Line up
Patrick Steenaerts : gitaar
Hans Mullens : bas
Geert Roelofs : drums

20.10 • JAZZ OP ZONDAG invites LUCA JAZZ


De Jazzafdeling van LUCA – Campus Lemmensinstituut te Leuven is een kleine maar dynamische afdeling aan één van de vier Vlaamse instituten voor hoger muziekonderwijs. De opleiding is rond 1985 opgericht onder impuls van o.a. Bert Joris en Free Desmyter, en is intussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het Belgische jazzlandschap.

27.10 • SMILES DAVIS (DJ)

Smiles Davis (Davy Smets) is al enkele jaren vaste klant in het STUK met een verleden bij Radio Scorpio (Nightshop FM) en op JOZ. Smiles Davis selects the finest jazz records!

3.11 • EMIL DE WAAL & GUSTAF LJUNGGREN

Daar zijn ze weer. Zij die weten wat dat betekent, zullen er zijn. Zij die dat zullen ontdekken, zullen dat geweten hebben. Twee Deense topmuzikanten met een enorme staat van dienst, die ons elk jaar opnieuw verrassen met nieuwe variaties op hun rijke muzikale universum. Een absolute aanrader.

Emil de Waal - drums & electronics, ...
Gustaf Ljunggren - gitaar, lapsteel, keys, electronics, ...

10.11 • ALL THE GIN JOINTS (DJ)

All The Gin Joints zorgt voor een gezellige jazzy sfeer met 'krakende' vinyl op de decks en een gin-tonic in de hand. Een mix van de beste jazz platen uit de jaren '50 en '60 tot -eventueel- een streepje good old swing.

17.11 • THIBAUT DERYCKERE QUINTET

Van jongs af aan speelt Thibaut piano. Op zijn 15 jaar volgde hij les aan het MUDA, waarna hij later zijn studies vervolgde aan de!Kunsthumaniora Antwerpen. Hij kreeg er onder andere les van Werner Meert en Ewout Pierreux. Tegenwoordig studeert hij aan het conservatorium in Antwerpen. Op zondag 17 november brengt met zijn kwintet eigen composities in het STUKcafé!

Line up:
Seppe De Bleser: alt sax
Tobias Volckaert: tenor Sax
Thibaut Deryckere: piano
Soet Kempeneer: bas
Julian Vleminckx: drums

24.11 • STERRENKONING

Sterrenkoning is een producersduo dat spacy hip hop en jazzvibes combineert, live gebracht met sax, effecten, midi controllers en synths. Beide muzikanten studeerden samen, zowel op school als aan het conservatorium. Ze kennen elkaar door en door, wat resulteert in een ontspannen en energieke sound met ruimte voor improvisatie.

zo 22 sep 2019 21:00
zo 29 sep 2019 21:00
zo 6 okt 2019 21:00
zo 13 okt 2019 21:00
zo 20 okt 2019 21:00
zo 27 okt 2019 21:00
zo 3 nov 2019 21:00
zo 10 nov 2019 21:00
zo 17 nov 2019 21:00
zo 24 nov 2019 21:00
zo 1 dec 2019 21:00
zo 8 dec 2019 21:00
zo 15 dec 2019 21:00

Locatie

STUKcafé

Prijs

GRATIS

Tags

stukcafé